Operacija Kalėdos: kaip šventė skirtingų šalių kariai?

Per pastarąją savaitę daugelis žmonių sulaukė šusnio įvairiausių sveikinimų - nuo standartinių atvirukų darbe, lėkštų žinučių elektroniniame pašte ar telefone, iki šmaikščių palinkėjimų socialiniuose tinkluose. Neatsiliko ir viso pasaulio kariai, kurie darsyk įrodė mokantys juokauti ir švęsti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2014, 2:12 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 4:21 AM

Tinklapis Quartz.com pažvelgė į tuos, kurie neretai svarbiausias metų šventes sutinka dirbdami ir rizikuodami savo gyvybe. Įvairių pasaulio šalių karinėse pajėgose tarnaujantys vyrai ir moterys greičiausiai norėtų, kaip ir daugelis, bent kelioms dienoms atsitraukti nuo darbų, pabūti su šeima, keistis dovanomis.

Tačiau kaip ir kitų tarnybų, pavyzdžiui medikų ar ugniagesių atstovai, kariai dažnai būna nutolę nuo namų už tūkstančių kilometrų. Bet tai - ne priežastis atsisakyti šventiškų linksmybių ir sveikinti draugus bei artimuosius. Juo labiau, kad šiais laikais tai padaryti itin nesunku, sveikinimo žinutę pasiuntus per "Twitter" ar "Facebook".

Nuo eilinių karių sveikinimų stengiasi neatsilikti ir vadovybė. Šiemet neįprastu kalėdiniu sveikinimu stebino ne tik Lietuvos kariuomenės vadas, generolas majoras Jonas Vytautas Žukas.

Jis savo straipsnyje neapsiribojo tradiciniais palinkėjimais, bet lyg Kalėdų senelis apdalijo lietuvius naudingais patarimais kaip kiekvienas šalies pilietis gali ginti savo šalį. Sveikinimais šiemet išsiskyrė ir kitų šalių karinės pajėgos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę