15 keisčiausių pasiūlymų aukcione: nuo tualeto iki valstybės

Abraomo Linkolno plaukų sruoga Dalaso mieste vykusiame aukcione buvo įkainota 25 tūkstančiais JAV dolerių (kiek daugiau nei 22 tūkst. eurų). Parduoti kaip viena relikvijų, kurių visų bendra suma siekė daugiau nei 80 tūkstančių JAV dolerių (daugiau nei 71 tūkst. eurų), A. Linkolno plaukai buvo nukirpti vyriausiojo chirurgo Josepho Barnes tuoj po A. Linkolno nužudymo 1865 metais balandžio 14 d, rašo portalas independent.co.uk.

Aukcione pardavinėjamos ir vertingos keistenybės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Aukcione pardavinėjamos ir vertingos keistenybės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2015, 6:36 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:42 AM

Siūlome susipažinti su dar 15 kitų pačių keisčiausių aukcione atsidūrusių pasiūlymų, kurie stebina ir patraukia dėmesį.

1. Naujoji Zelandija

2006 metų gegužės mėnesį vienas australas pabandė parduoti iš varžytinių Naująją Zelandiją. Iš pradžių vyras užsiprašė 0,01 Australijos dolerių, tačiau net 22 kartus sulaukęs vis didesnių kainų pasiūlymų, vyriškis pakėlė kainą iki 3 tūkstančių Australijos dolerių (kiek daugiau nei 2 tūkst. eurų). Vis dėlto, eBay šį aukcioną uždarė. Nepaisant to, kad toks Naujosios Zelandijos pardavimas turėjo būti suprastas kaip pokštas, valstybės užsienio ministras Winstonas Peters tuo metu buvo labai pasipiktinęs. „Nemanau, kad tai nors kiek juokinga. Mano nuomone, tai yra kvailas, nevykęs pokštas, kuris turėjo pasiekti bulvarinę žiniasklaidą“, – pasakojo W. Peters.

2. Dž.D.Selindžerio tualetas

2010 metų rugpjūčio mėnesį tualetą, kurio savininkas neva buvo pats amerikiečių rašytojas Dž.D.Selindžeris, buvo galima išvysti parduodamą portale „eBay“ už 1 milijoną JAV dolerių (893 tūkst. eurų). Pardavėjo teigimu, tualetą, kuriuo naudojosi pats rašytojas, jis įsigijo iš poros, šiuo metu valdančios buvusius rašytojo namus. Tiesa, sąraše, kuriame pasirodė toks pasiūlymas, buvo tvirtinama, kad šis senovinis tualetas siekia 1962 metus, o tai reiškia, kad jis rašytojo namuose buvo įmontuotas jau po to, kai šis buvo užbaigęs daugelį savo garsiausių kūrinių.

3. Retos rūšies stručio iškamša

Retos Šiaurės Italijos stručio rūšies iškamša, kuri siekia 1785 metus, 2013 metų rugsėjo mėnesį buvo parduodama Londono aukciono namuose „Christie“ kartu su kitais neįprasčiausiais pasiūlymais. Šio stručio kaina buvo gana įspūdinga – 21,2 tūkstančių svarų sterlingų (kiek daugiau nei 28 tūkst. eurų).

4. 65 metų senumo karališkas torto gabalėlis

2013 metais už 560 svarų sterlingų (749 eurų) viename aukcionų buvo parduotas gerai išsilaikęs vaisinio torto gabalėlis. Tokiu tortu vaišinosi 1947 metais vykusių karalienės Elizabeth II ir princo Philipo vestuvių svečiai.

5. Garsusis „Titaniko“ smuikas

Smuikas priklausė grupės lyderiui Wallace Hartley, kuriuo šis griežė skęstant „Titanikui“, kai bandė nuraminti įbaugintus laivo keleivius. Šis žymusis smuikas, po „Titaniko“ nelaimės netekęs savo savininko, 2013 metais buvo parduotas aukcione, Viltšyro grafystėje, Pietvakarių Anglijoje, už 900 tūkstančių svarų sterlingų (1,2 milijono eurų) vos per dešimt minučių. Be to, 2012 metais garsusis laivo kavinės meniu buvo parduotas už 46 tūkstančius svarų sterlingų (61,5 tūkst. eurų).

6. Vienintelė grupės „The Sexual Objects“ albumo kopija Roko grupė „The Sexual Objects“, išleidusi antrąjį savo albumą, pavadinimu „Marshmallow“, jo vienintelę kopiją šį sekmadienį eBay aukcione pardavė už 4,213 svarų sterlingų (kiek daugiau nei 5 eurai).

7. Brado Pitto ir Angelinos Jolie kvapas, užkonservuotas stiklainyje Pranešama, kad stiklainis su šios poros kvapu 2010 metais buvo parduotas už gana įspūdingą sumą – 340 svarų sterlingų (beveik 455 eurų).

8. Lee Harvey Oswaldo vestuvinis žiedas Lee Harvey Oswaldo, JAV prezidento Džono Kenedžio žudiko, auksinis vestuvinis žiedas 2013 metų spalio mėnesį buvo parduotas aukcione vienam anonimiškam Teksaso pirkėjui už 118 tūkstančių JAV dolerių (maždaug 105 tūkst. eurų).

9. Justino Bieberio kosmonauto kostiumas Paauglių dievaičio Justino Bieberio kosmonauto kostiumas, ant kurio puikuojasi atlikėjo autografas, 2011 metais buvo parduotas eBay aukcione už 5,8 tūkstančius JAV dolerių (5,1 tūkst. eurų). Šį neįprastą kostiumą pop muzikos dievaitis vilkėjo vienoje „Superbowl“ reklamoje, kurioje filmavosi su Ozzy Osbourne'u.

10. Juodos spalvos arbūzas

Didžiulis, neįprastas juodos spalvos „Densuke“ arbūzas viename Japonijoje vykusių aukcionų 2008 metais buvo sėkmingai parduotas už 3,1 tūkstančius svarų sterlingų (kiek daugiau nei 4 tūkst. eurų). Tokie arbūzai auga vienintelėje Hokaido saloje, labiausiai į šiaurę nutolusioje Japonijos saloje. Manoma, jog tai brangiausias arbūzas, kuris kada nors buvo parduotas Japonijoje.

11. Elvio Preslio sutepti apatiniai

Nešvarius garsaus muzikos pasaulio legendos apatinius, kuriais šis dėvėjo per 1977 metų vykusį koncertą po vienu iš savo garsiųjų baltos spalvos kombinezono tipo kostiumų, niekaip nepavyko parduoti, kai šie 2012 metais pasirodė Stokporto mieste vykusiame aukcione, Anglijoje.

12. Skeletas, dėvintis smokingą Vyriškio griaučiai, dėvintys smokingą buvo parduoti kartu su moters pavidalo griaučiais, kuri rankose laikė Bibliją, už 950 JAV dolerių (848 eurų) aukcione Lankasterio grafystėje, Pensilvanijoje. Vyriškis, įsigijęs tokius skeletus teigė ketinantis juos parduoti kartu su kitomis aukciono gėrybėmis, kuriomis jis didžiuojasi savo senovinių prekių parduotuvėje, įsikūrusioje sename malūne.

13. Monicos Lewinsky moteriškas chalatas

Žemę šluojantis juodas chalatas, priklausantis Monicai Lewinsky, buvo parduotas 2013 metais kaip vienas iš 32 kitų moters daiktų, kurie buvo parduodami iš varžytinių. Visos parduodamos prekės buvo kruopščiai patikrintos specialiai tam paskirto prokuroro Kennetho Starro. Jis tyrinėjo prezidento Billo Clintono „nederamų santykių“ skandalą su Monica Lewinsky, kuri tuo metu dirbo Baltuosiuose Rūmuose. Nepaisant to, kad visus šiuos aukcione parduodamus Monicos Lewinsky daiktus buvo planuojama parduoti už maždaug 50 tūkstančių JAV dolerių (44,6 tūkst. eurų), manoma, kad galutinė suma gerokai krito.

14. Britney Spears plaukai

Tuoj po to, kai pop muzikos dievaitė Britney 2007 metais viešai pasiskelbė nusiskutusi savo galvą plikai, vienas JAV salonas, kuriam ši išdrįso patikėti savo plaukus, įkūrė internetinę svetainę, kurioje paskelbė parduodantys jos plaukus už daugiau nei 1 milijoną JAV dolerių (893 tūkst. eurų). Tiesa, yra teigiama, kad praeityje netgi dievaitės valgoma kramtomoji guma sukėlė pasiūlymų bangą, kuri siekė net 14 tūkstančių JAV dolerių (12,5 tūkst. eurų).

15. Winstono Churchillio dantų protezai

Buvusio Didžiosios Britanijos premjero, kuris nuvedė šalį pergalės link, paauksuoti dantų protezai 2010 metais buvo parduoti aukcione Norfolke, Rytinėje Anglijos grafystėje už 15,2 tūkstančius svarų sterlingų (20,3 tūkst. eurų). Neįprastą pirkinį įsigijęs vyriškis iš Glosteršyro grafystės Pietvakarių Anglijoje, pasakojo jau turintis W.Churchillio mikrofoną, į kurį šis kalbėjo skelbdamas Antrojo pasaulinio karo pabaigą.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.