Skiepų bijantiems tėvams Australija nubrauks pašalpas

Australijos valdžia paskelbė,

Pastaruoju metu Vakaruose vis dažniau pasigirsta kalbų, kad skiepai gali būti pavojingi sveikatai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pastaruoju metu Vakaruose vis dažniau pasigirsta kalbų, kad skiepai gali būti pavojingi sveikatai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 12, 2015, 7:59 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 12:21 AM

Manoma, kad dėl naujosios politikos, už vieną vaiką per metus tėvai praras apie 8 tūkstančius eurų. Anksčiau, šeimos, teigusios, kad vaikų neskiepija dėl religinių ar filosofinių įsitikinimų, išmokas gaudavo.

Premjeras Tony Abbottas pranešė, kad taisyklės keičiamos. Pasak jo, nuo šiol bus daroma labai mažai religinėmis ar medicininės priežastimis pagrįstų išimčių. Naujoji tvarka įsigalios nuo 2016 metų. Kol kas neatskleidžiama, kiek tiksliai ši iniciatyva gali sutaupyti pinigų.

Premjeras yra pareiškęs, kad labai nerimauja dėl tėvų keliamos grėsmės sveikatai. Todėl tokio „lengvabūdiško“ pasirinkimo, nepagrįsto jokiais medicininiais tyrimais, mokesčių mokėtojai neberems, o tėvai nebegaus vaikų priežiūros išmokų.

Pastaruoju metu Vakaruose vis dažniau pasigirsta kalbų, kad skiepai gali būti pavojingi sveikatai. Elektroninėje peticijoje prieš privalomus skiepus, surinkusioje daugiau nei 3000 australų parašų, teigiama, kad viskas priklauso nuo tėvų valios – jie turi teisę nuspręsti, kaip auginti vaikus.

Vyriausybės apskaičiavimais, maždaug 39 tūkstančiai jaunesnių nei septynerių vaikai nėra paskiepyti, nes tam prieštarauja jų tėvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.