Pasaulio vyriausius gali aplenkti 140 metų indonezietė

Pažvelgus į besišypsančią ir guvią močiutę sunku patikėti, kad jai jau 140 metų. Bent jau tokį moters amžių nurodo indonezietės Anami vaikai ir anūkai. Jei pasitvirtins, kad moteriai tiek metų, kaip skaičiuoja jos artimieji, Rusijoje organizuojame seniausios moters konkurse ji neabejotinai nušluostys visiems nosis.

Guvi močiutė rengiasi susirungti su kitomis ilgaamžėmismoterimis.<br>Bulls Press nuotr.
Guvi močiutė rengiasi susirungti su kitomis ilgaamžėmismoterimis.<br>Bulls Press nuotr.
Guvi močiutė rengiasi susirungti su kitomis ilgaamžėmismoterimis.<br>Bulls Press nuotr.
Guvi močiutė rengiasi susirungti su kitomis ilgaamžėmismoterimis.<br>Bulls Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

May 19, 2015, 3:40 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 10:14 PM

Mažo kaimelio gyventoja Anami iš Indonezijai priklausančios Javos salos šįmet rengiasi dalyvauti seniausios pasaulio moters konkurse, kuris vyks Rusijoje.

Moters šeima teigia, kad Anami jau 140 metų, tačiau tikslus jos amžius bus nustatytas tik po nuodugnaus medicininio patikrinimo.

Prieš leisdamasi į konkursą, moteris turėjo gauti vietos valdžios sutikimą. Kartu su vaikais ir anūkais moteris buvo nuvykusi susitikti su apygardos viršininku Dedi Mulyadi ir paprašė jo palaikymo.

D.Mulyadi teigė, kad senolės dalyvavimui konkurse pritaria, tačiau paragino ją susitikti su medikais, kad šie nustatytų jos tikrą amžių. Jei Anami iš tiesų yra 140 metų, moteris turėtų tikrai laimėti seniausios pasaulio moters konkursą, kurį organizuoja Rusijos milijardierius Dmitrijus Kaminskis. Šio konkurso nugalėtoja atsiims 910 tūkst. eurų vertės prizą.

Šiuo metu pasaulio seniausia moterimi laikoma Jeralean Talley iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kuriai jau 115 metų. J.Talley dabar yra vyriausia „superšimtamečių“ klube, kuriam priskiriami senesni negu 111 metų žmonės. JAV mokslininkų duomenimis, ši grupė nėra labai maža – ją sudaro daugiau negu 50 žmonių.

Jei po medicininių tyrimų paaiškės, kad Anami 140 metų, ji neabejotinai perims seniausios pasaulio moters ir seniausio pasaulio žmogaus titulą.

Daugiau apie seniausia moterimi laikomą J.Talley galite paskaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.