Iš Rusijos oligarcho buvusi žmona nori išlupti 7,5 mlrd. dolerių

Buvusi Rusijos turtuolio Vladimiro Potanino žmona Natalija nusitaikė į pusę jo turto. Nors sutuoktiniai išsiskyrė dar pernai, o V.Potaninas moteriai pasiūlė mėnesines 250 tūkst. dolerių išmokas ir nekilnojamojo turto Maskvoje, Londone bei Niujorke, Natalija nori daugiau – 7,5 mlrd. JAV dolerių, skelbia CNN.

V.Potaninas vadovauja didžiausiai pasaulyje nikelio gamintojai „Norilsk Nickel“. Ši bendrovė buvo viena pagrindinių Sočio žiemos olimpiados rėmėjų.<br>ViDA Press nuotr.
V.Potaninas vadovauja didžiausiai pasaulyje nikelio gamintojai „Norilsk Nickel“. Ši bendrovė buvo viena pagrindinių Sočio žiemos olimpiados rėmėjų.<br>ViDA Press nuotr.
N.Potanina nori iš turtuolio vyro Vladimiro gauti pusę jo turto.<br>„Twitter“ nuotr.
N.Potanina nori iš turtuolio vyro Vladimiro gauti pusę jo turto.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 9, 2015, 5:26 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 12:43 PM

Iš viso V.Potaninas turi turto už 15 mlrd. dolerių. Bet buvusi jo žmona teigia, kad kur kas daugiau turto milijardierius slepia užjūrio bendrovėse, ir jau pradėjo tarptautinę teisinę kovą dėl esą jai priklausančių pinigų.

V.Potaninas vadovauja didžiausiai pasaulyje nikelio gamintojai „Norilsk Nickel“. Ši bendrovė, kuri yra vienas Rusijos pramonės pasididžiavimų, vertinama daugiau nei 30 mlrd. dolerių, o V.Potaninui priklauso 30 proc. kompanijos akcijų.

Buvęs Rusijos vicepremjeras buvo vienas pagrindinių šalyje pernai rengtos Sočio žiemos olimpiados rėmėjų. Olimpinis kaimelis pastatytas beveik vien iš „Norilsk Nickel“ lėšų. Be to, V.Potaninui priklauso transporto ir infrastruktūros plėtros kompanijos, farmacijos bendrovė ir slidinėjimo kurortų operatorius.

Tačiau N.Potanina dabar teigia, kad jai priklauso pusė buvusio vyro verslo imperijos, nes pagal Rusijos įstatymas turtas, sukauptas santuokos laikotarpiu, turi būti dalinamas lygiai per pusę.

Už 7,5 mlrd. dolerių N.Potanina galėtų dukart įsigyti beisbolo komandą „New York Yankees“ ar ketverius Bakingamo rūmus. Tačiau moteris dar nenusprendė, kaip elgtųsi su pinigais, jei laimėtų kovas teismuose.

Tiesa, ji jau neabejoja, kaip elgtųsi su „Norilsk Nickel“ akcijomis: „Atiduočiau jas valstybei. Noriu išvengti korporatyvinių konfliktų. Tokį didelį strateginį objektą turi kontroliuoti valstybė“.

„Skiriantis man skaudėjo. Po 30 metų gyvenimo kartu jaučiausi įžeista. Labai jį mylėjau ir išgyvenau asmeninę dramą“, – teigė Natalija, kuri su V.Potaninu, jau sukūrusiu naują šeimą, užaugino tris vaikus.

Milijardieriaus teisininkai tvirtina, kad Natalija turėtų tenkintis dabartiniu pasiūlymu, kurio „daugiau nei užtenka“. Pats V.Potaninas dar prieš skyrybas aiškino, kad mažiausiai savo turto atiduos labdarai.

„Matau tai kaip būdą apsaugoti savo vaikus nuo didžiulių turtų naštos. Jie gali prarasti motyvaciją ką nors patys pasiekti gyvenime“, – tvirtino V.Potaninas.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.