Serialo „Sostų žaidimas“ ledo siena bus išsaugota turistams

Šiaurės Airijos valdžia svarsto pasilikti didžiulę ledo sieną, kuri buvo pastatyta filmuojant populiarųjį serialą „Sostų žaidimas“ (angl. Game of Thrones). Seriale šis didžiulis ledo barjeras gina Septynias Karalystes nuo Baltųjų Klajūnų, vaildlingų ir milžinų, o realybėje tai paprasčiausia konstrukcija iš cemento, pastatyta Antrimo apygardoje, rašo „The Daily Telegraph“.

Ledo siena, kuri iš tiesų sumūryta iš cemento, seriale atrodo iš tiesų įspūdingai.
Ledo siena, kuri iš tiesų sumūryta iš cemento, seriale atrodo iš tiesų įspūdingai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2015, 3:21 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 1:01 PM

Dabar vietos valdžia nori, kad serialą kurianti kompanija HBO paliktų šią konstrukciją ir neišardytų jos, kai baigs filmuoti šeštąjį sezoną.

„Tai nepaprasta vieta ir ji gali tapti didžiuliu turistų traukos centru. Čia sustotų daugybė autobusų ir atvyktų daugybė žmonių, kurie norėtų ją pamatyti“, – kalbėjo vietos valdžios atstovas Sammy Wilson.

Jis taip pat kalbėjo, kad baigus filmuoti naująjį sezoną, prie „ledo sienos“ būtų įrengta ir kitų pramogų turistams.

Ekrane rodomi išties įspūdingi gamtos vaizdai: nuo neįžengiamų miškų iki dykumų. Kaip rašoma G.R.R.Martino knygoje, šiuose kraštuose „vasaros gali trukti dešimtmečius, o žiemos – visą žmogaus gyvenimą“.

Didžiąją dalį kvapą gniaužiančių vietų serialo kūrėjai atrado būtent Šiaurės Airijoje.

Šioje Jungtinės Karalystės dalyje buvo nufilmuoti net trys ketvirtadaliai serijose rodytų laukinės gamtos peizažų. Likusieji – iš Kroatijos, Maltos, Maroko, JAV ir Islandijos.

Šiaurės Airijos ekonomikai „Sostų žaidimas“ netikėtai tapo tartum atrasta aukso gysla: daugybė turistų čia atvyksta pažiūrėti vietų, kurias pamato seriale.

Jie keliauja į Šiaurės Airiją, kur gali ne šiaip pamatyti filmavimo aikštelę, bet ir įsijausti į „Sostų žaidimo“ herojų vaidmenis ir dalyvauti teminėse turistinėse pratybose.

Tai toks pats fenomenas, kurį patyrė Naujoji Zelandija: po to, kai čia buvo filmuota „Žiedų valdovo“ trilogija, pasipylė turistų srautai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.