Dėl ant galvos nukritusio kankorėžio reikalauja 5 mln. dolerių

Karo veteranas Seanas Mace'as padavė į teismą JAV vyriausybę dėl to, kad lankantis San Fransisko nacionaliniame jūrų istorijos parke jam ant galvos nukrito kvapiosios araukarijos kankorėžis ir sunkiai jį sužalojo.

Kvapiosios araukarijos kankorėžiai gali užaugti 25-35 cm pločio ir sverti iki 18 kg.<br>Stopkadras
Kvapiosios araukarijos kankorėžiai gali užaugti 25-35 cm pločio ir sverti iki 18 kg.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2015, 4:36 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 1:28 AM

Šis incidentas nutiko pernai, kai vyras stovėjo po kvapiosios araukarijos (ang. Bunya pine) medžiu, kuris natūraliai Amerikoje neauga ir buvo introdukuotas iš Australijos. Ši pušies rūšis nokina išties įspūdingo dydžio kankorėžius. Vyrui ant galvos nukritęs kankorėžis svėrė net 7 kilogramus, rašo bbc.co.uk.

Vyrui buvo taip sužalota galva, kad jam teko net dukart atlikti smegenų operaciją. Teismo dokumentuose konstatuojama, kad net ir po operacijos vyrui išlieka grėsmė, kad jo smegenys niekada neveiks taip kaip anksčiau, nes po sužeidimo buvo prasidėjęs vidinis kraujavimas ir smegenų patinimas. Patirtą žalą už sveikatos sutrikdymą karo veteranas įvertino 5 mln. dolerių suma.

Vyro advokatas taip pat teigė, kad sužeistajam reikės ir trečios operacijos. Byloje atsakomybę prisiimti reikalaujama parko darbuotojams, kurie neaptvėrė pavojų keliančio medžio ir leido prie jo eiti parko lankytojams. Ieškinyje taip pat minima ir JAV vyriausybė. Net ir po to, kai įvyko šis nelaimingas atsitikimas, parke medis aptvertas tik iš šiaurės rytinės pusės.

Kvapiosios araukarijos kankorėžiai gali užaugti 25-35 cm pločio ir sverti iki 18 kg. Parko atstovai šio atvejo nekomentuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.