Po perspėjimo dėl raudonos mėsos Bolivija siūlo išeitį

Pasaulio sveikatos organizacijai

Bolivijoje paplitusių lamų mėsa turi mažai riebalų ir yra naudinga sveikatai, jei vartojama saikingai.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Bolivijoje paplitusių lamų mėsa turi mažai riebalų ir yra naudinga sveikatai, jei vartojama saikingai.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2015, 10:01 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 8:59 AM

Bolivijoje paplitusių lamų mėsa turi mažai riebalų ir yra naudinga sveikatai, jei vartojama saikingai, patikino ministrė, kurią cituoja agentūra AFP.

Nešulinio gyvulio, kuris auginamas ir dėl savo vilnos, mėsa Bolivijoje buvo valgoma dar prieš tai, kai europiečiai užkariavo žemyną. Pernai jos patiekalai buvo įtraukti ir į Bolivijos restoranų valgiaraščius.

PSO pirmiausiai su vėžiu sieja dešros ir kumpio vartojimą. Tačiau PSO priklausanti tarptautinė vėžio tyrimo agentūra (IARC) priėjo ir prie išvados, jog „galbūt“ vėžį sukelia raudona mėsa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.