Garsų filmą įkvėpęs mafiozas liks laisvas

Garsusis gangsteris Vincentas Asaro, kuris 1978-aisiais suplanavo oro uosto apiplėšimą, buvo išteisintas. Išgirdęs verdiktą jis šaukė: „Aš laisvas!“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2015, 7:26 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 3:06 PM

80-mečio V.Asaro procesas Bruklino teisme truko tris savaites, tačiau jo baigtis buvo palanki žinomam gangsteriui. Jis buvo išteisintas dėl žmogžudystės, turto prievartavimo ir kitų pateiktų kaltinimų.

Kai V.Asaro praėjusiais metais buvo suimtas, daug kas tikėjosi, kad garsiausias neištirtas nusikaltimas bus pagaliau išnarpliotas.

Apie nusikaltimą, su kuriuo susijęs šis mafiozas, JAV režisierius Martinas Scorsese net sukūrė garsų filmą „Geri vyrukai“ („Goodfellas“).

Prieš 37 metus įvykdytas apiplėšimas Niujorko Johno F.Kennedy oro uoste tuo metu buvo laikomas didžiausiu istorijoje.

Į oro linijų „Lufthansa“ krovinių pastatą įsiveržę kaukėti vyrukai pagrobė 5 mln. dolerių (4,6 mln. eurų) grynaisiais ir 1 mln. dolerių (928 tūkst. eurų) vertės papuošalų.

Prokurorai teigė, kad V.Asaro kartu su kitu bendrininku laukė automobilyje, kol kiti gaujos nariai plėšė oro uostą.

Skelbdamas, kad V.Asaro išteisinamas, teisėjas kalbėjo, kad „vyras buvo gimęs nusikaltėlių šeimoje ir šią prigimtį priėmė“: gangsterio tėvas ir senelis priklausė Bonanno nusikaltėlių šeimai. (BBC, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.