JAV vagišiai nukniaukė 20 tonų mėsainiams skirtos jautienos

Prieš dvi savaites sunkvežimis atvažiavo į mėsos pakavimo fabriką „Nicholas Meat“, kuris yra prie Logantono, Pensilvanijoje. Pagal tvarkaraštį į sunkvežimį turėjo būti pakrauta 20 tonų maltos jautienos, rašo „Vice“.

Kol kas neaišku, kas pavogė visą sunkvežimį maltos jautienos.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Kol kas neaišku, kas pavogė visą sunkvežimį maltos jautienos.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-02 11:54, atnaujinta 2017-10-01 17:42

Toks kiekis mėsainių mėsos yra vertas maždaug 110 tūkst. JAV dolerių (104 tūkst. eurų). Visas šis krovinys turėjo pasiekti kitą fabriką Viskosnsino valstijoje esančiame Milvokio mieste, tačiau sunkvežimis taip niekada ir nepasirodė.

Galiausiai „Nicholas Mett“ suprato, kad juos apgavo ir tai, jog greičiausiai jau niekada neatgaus 20 tonų mėsos.

Kol kas neaišku kas atsakingas už šią vagystę, ar kuriems galams kažkam prireikė tokio kiekio maltos jautienos. Bet policijai pavyko nustatyti, kad vairuotojas kroviniui paimti naudojo netikrą tapatybės kortelę.

Be to, įmonės informacija ant sunkvežimio priekabos taip pat buvo „neteisinga“.

Jei susimąstėte, kiek mėsainių galima pagaminti iš tokio kiekio mėsos, pagal „Nicholas Meat“ apskaičiavimus, atsakymas yra 160 tūkst.

20 tonų mėsos yra įspūdingas grobis. Bet tamsiame maisto vagysčių pasaulyje skaičiai gali būti dar labiau stulbinantys.

Pavyzdžiui 2039 „Parmigiano-Reggiano“ sūrio vienetai, pusė milijono medaus bičių, 10 tūkst. austrių.

Įspūdinga buvo ir 2012 metų klevų sirupo vagystė, kai Kanados Kvebeko provincijoje ilgapirščiai nugvelbė šio skysčio už 30 mln. dolerių (28,3 mln. eurų).

Didžioji dalis produkto atsidūrė JAV. Buvo sulaikyti 26 su šia vagyste susiję žmonės. Bet maždaug 18 mln. dolerių (17 mln. eurų) pelno niekada nebuvo atgauta.

Vis dėlto tai visiškai neguodžia Pensilvanijos mėsos pakuotojo. Gan sunku iš akių paleisti 18 ratų sunkvežimį, tačiau maisto vagystės dažniausiai būna labai kruopščiai suplanuotos ir liek neišspręstos..

Ši vagystė taip pat kelia klausimą, kaip kažkas sugebėjo iškrauti tiek daug mėsos per tokį trumpą laiko tarpą, turint omenyje, kad šis produktas labai greitai genda.

Pasak vietinės policijos, šiuo metu yra vykdomas tyrimas. Bet kaip ir daugelio maisto vagysčių atveju – klausimų yra daugiau, nei atsakymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.