Kremliaus ruporo apklausoje V. Putinas paskelbtas „metų melagiu“

Socialinio tinklo paskyroje, kuri, kaip manoma, priklauso Rusijos naujienų agentūros „Rossia Segodnia“ vadovui Dmitrijui Kiseliovui, buvo paskelbta apklausa, kurioje žmonės rinko „metų melagį“. Tačiau po to, kai socialinio tinklo vartotojai šį negarbingą titulą paskyrė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, apklausa greitai dingo iš propagandisto puslapio, rašo „Moscow Times“.

Apklausoje Rusijos vadovui skirtas negarbingas titulas.<br>AFP nuotr.
Apklausoje Rusijos vadovui skirtas negarbingas titulas.<br>AFP nuotr.
D.Kiseliovas teigė, kad socialiniuose tinkluose apskritai neveikia.<br>AFP nuotr.
D.Kiseliovas teigė, kad socialiniuose tinkluose apskritai neveikia.<br>AFP nuotr.
D.Kiseliovas dažnai vadinamas Kremliaus ruporu.<br>RIA Novosti nuotr.
D.Kiseliovas dažnai vadinamas Kremliaus ruporu.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 8:33 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 9:30 AM

Manoma, kad ši paskyra iš tiesų priklauso Kremliaus ruporu vadinam TV laidų vedėjui ir naujienų agentūros vadovui. Tačiau pats D.Kiseliovas dabar tai neigia.

„Aš, Dmitrijus Kiseliovas, nerašau „Twitter“ ir „Facebook“. Nebūkite apgauti JAV socialinių tinklų melagysčių“, – savo Kremlių šlovinančioje laidoje kalbėjo D.Kiseliovas.

Internetinėje apklausoje bent 55 proc. respondentų balsavo už V.Putiną, kaip didžiausią metų melagį. Jis pralenkė Ukrainos prezidentą Petro Porošenką, kuris surinko 30 proc. balsų, JAV vadovą Baracką Obamą, kuris surinko aštuonis procentinius taškus ir Turkijos lyderį Recepą Erdoganą.

Pasirodžius tokiems rezultatams, apklausa iš paskyros netrukus dingo, o sekmadienį buvo paskelbta žinutė neva apklausa „netikra“. Esą „keli Ukrainos fašistai tinklaraštininkai suorganizavo žmonių srautą“, kad pakeistų rezultatus.

Vėliau „metų melagiu“ buvo paskelbtas P.Porošenka, o D.Kiseliovui neva priklausančioje paskyroje atsirado nauja „metų melagio“ apklausa, tik šįkart – be jokių Rusijos politikų pavardžių.

Vėliau „Twitter“ vartotojų klausta ir ką jie laiko „metų grėsme civilizuotam pasauliui“. Kandidatų buvo labai nedaug: Turkija, Ukraina ir „Islamo valstybė“.

D.Kiseliovas šią vasarą mėgino susikurti paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“ ir „Instagram“. Tačiau jos veikė tik pora valandų – propagandistas aiškino, kad jo paskyras užblokavo. Tuo metu jis taip pat žadėjo susikurti paskyrą „Twitter“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.