Naujametė dovana Kremliaus politikams – prezidento kalbų knyga

Laikai, kai kiekvieno Rusijos politiko namuose turėjo būti 55 Vladimiro Lenino raštų tomai, atrodo, praėjo. Tačiau dabar šalies politinio elito knygų lentynose atsiras kitas leidinys: prezidento Vladimiro Putino knygų rinktinė „Žodžiai, keičiantys pasaulį“, rašo „The Guardian“.

V.Putino kalbas surinko prezidentą palaikantys jaunuoliai.<br>AFP nuotr.
V.Putino kalbas surinko prezidentą palaikantys jaunuoliai.<br>AFP nuotr.
Knygoje surinktos 19 įsimintiniausių Kremliaus vadovo kalbų.<br>AFP nuotr.
Knygoje surinktos 19 įsimintiniausių Kremliaus vadovo kalbų.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 30, 2015, 7:10 AM, atnaujinta Sep 26, 2017, 5:13 PM

Tai 400 puslapių V.Putino žymiausių kalbų kompiliacija. Ji buvo padovanota visiems šalies ministrams ir kitoms įtakingoms Rusijos politinėms figūroms artėjančiųjų Naujųjų metų proga.

Išleido jaunimo organizacija

Knygos leidybą užsakė Kremliui palanki jaunimo grupė „Network“. Jos narys Antonas Volodinas pasakojo, kad šalies prezidento prognozės, jo manymu, visuomet išsipildo.

„Prieš metus mes perskaitėme vieną V.Putino ankstyvų laikų kalbą ir pastebėjome, kad jo prognozės buvo visiškai teisingos. Todėl nutarėme patikrinti visas kitas jo kalbas. Pasirodo, kad viskas, ką jis sakė, arba išsipildė, arba pildosi šiuo metu“, – kalbėjo V.Putiną palaikantis jaunuolis.

Knygoje iš viso 19 kalbų nuo 2003-iųjų iki šių metų – V.Putino kalbos, pasakytos Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje.

„Jei jas visas perskaitytumėte, pamatytumėte aiškų jo retorikos modelį ir mintis. Daug žmonių sako, kad jis nenuspėjamas ar nenuoširdus, tačiau viskas, ką jis sako, – skaidru, aišku ir gerai suformuluota“, – tikino Kremliui palankios organizacijos narys.

A.Volodinas atsisakė komentuoti, ar knygos išleidimo finansavimas buvo tiesiai iš Kremliaus. Tačiau „Network“ oficialiame puslapyje grupė teigia esanti jaunų žmonių organizacija, kuri laiko V.Putiną nenuginčijamu autoritetu.

„Mes esame kartu su tėvu, išvien su juo. Mes nekovojame prieš jo galią, mes ja dalijamės, mokomės ja pasinaudoti ir kartu su tėvu mes nukreipiame šią energiją į mūsų dabartį ir ateitį“, – rašoma „Network“ tinklalapyje.

Tikina nežinoję apie knygą

V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pirmadienį tikino neturintis jokio supratimo, kas išleido knygą, girdintis apie ją pirmą kartą.

Vis dėlto dienraštis „RBK“ informavo, kad V.Putino administracijos vadovo pavaduotojas Viačeslavas Volodinas praėjusią savaitę rengė susitikimą, kuriame kalbėjo apie šią knygą ir tvirtino, jog ji turėtų būti ant kiekvieno Kremliaus politiko stalo.

„Mes nutarėme parodyti knygą žmonėms iš V.Putino administracijos ir jiems ji taip patiko, kad paprašė daugiau kopijų“, – pasakojo A.Volodinas ir pridūrė, kad prezidento administracija gavo apie tūkstantį knygos kopijų.

Ant knygos viršelio – prezidento nuotrauka ir jo citatos: „Jie mus muša ir mes stiprėjame“, „Rusija yra visas mano gyvenimas“ ir „Aš geriu kefyrą“.

Knygos tekstuose ryškesniu šriftu pažymėtos svarbiausios kalbų vietos, o knygos autoriai apie kiekvieną kalbą parašę po komentarą – dažniausiai giriantį ir rodantį prezidento teisumą.

„Jei tie, kurie buvo JT Generalinėje Asamblėjoje, būtų paklausę V.Putino žodžių, pasaulis dabar būtų buvęs kitoks, – rašoma komentare po 2003-iųjų V.Putino kalba, pasakyta Generalinėje Asamblėjoje. – Šimtai tūkstančių būtų gyvi,o Europa nebūtų pilna pabėgėlių iš Vidurinių Rytų.“

Tokią prezidento kalbų knygą galės įsigyti ir paprasti šalies gyventojai, ne tik Kremliaus politikai. Knygynuose ji pasirodys sausio pabaigoje ir kainuos apie 800 rublių (apie 10 eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?