Rusijos opoziciją grasina užpjudyti R. Kadyrovo šunimi Tarzanu

Kai žmonės skelbia naminių gyvūnų nuotraukas, jie siekia praskaidrinti kitiems dieną. Bet Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas yra nusiteikęs priešingai.

Čečėnai grasina užpjudyti Rusijos opoziciją R.Kadyrovo šunimi Tarzanu.<br>Instagram nuotr.
Čečėnai grasina užpjudyti Rusijos opoziciją R.Kadyrovo šunimi Tarzanu.<br>Instagram nuotr.
Čečėnai grasina užpjudyti Rusijos opoziciją R.Kadyrovo šunimi Tarzanu.
Čečėnai grasina užpjudyti Rusijos opoziciją R.Kadyrovo šunimi Tarzanu.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 20, 2016, 10:51 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:10 PM

Čečėnijos parlamento pirmininkas Magomedas Daudovas nutarė pagrasinti Rusijos liberalams ir socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė nuotrauką, kurioje režimui Maskvoje artimas R.Kadyrovas vos nulaiko už pavadžio didžiulį ir agresyvų savo augintinį Tarzaną.

Taip M.Daudovas tiktai pratęsė savo kampaniją prieš Rusijos prezidento Vladimiro Putino režimo kritikus. Iš pradžių šalies lyderio oponentus jis išvadino išdavikais ir penktosios kolonos atstovais.

O panašių komentarų nepagailėjo ir po paskelbta R.Kadyrovo su Tarzanu nuotrauka.

Esą šio didžiulio šuns iltys tik ir nori griebti opozicijos atstovus, kurie, anot M.Daudovo, yra Amerikos marionetės.

„Tai Tarzanas, senas mūsų draugas, – po nuotrauka parašė M.Daudovas. – Tarzanas tiesiog nekenčia užsieniečiams, ypač amerikiečiams, tarnaujančių šunų.“

Artimas R.Kadyrovo patikėtinis žinomiems Rusijos opozicijos atstovams aktyvistams ir žurnalistams skyrė pravardes, kurias įkvėpė šunų veislės.

Antai Komiteto prieš kankinimus vadovas Igoris Kalypinas tapo pekinuku Kaliapa, o nepriklausomos radijo stoties „Echo Moskvy“ redaktorius Aleksejus Venediktovas – taksų veislės Venia.

Žmogaus teisių gynėjas Levas Ponomariovas vadinamas mišrūnu Ponomaru, gyvenančiu šiukšliadėžėje Maskvoje, o opozicijos aktyvistas Ilja Jašinas – apšiurusiu Jaška, kurio „smarvės negali pakęsti visas sostinės centras“.

„Trumpiau tariant, mūsų draugas Tarzanas nemėgsta visų šių šunų ir daugiausia dėl to, kad jie jam primena ištvirkusias kales“, – rašė M.Daudovas.

Tiesa, tokį neapykantos pliūpsnį taikiniais pasirinkti rusai pasitiko humoru. Dmitrijus Gudkovas, vienintelis Kremliaus kritikas Valstybės Dūmoje, paskelbė savo šuns – Tibeto mastifo – nuotrauką.

„Skiriu M.Daudovui. Mačiau jūsų Tarzaną. Tai mano Tibeto mastifas Elmanas. Jis – gyvūnas, o ne politinis argumentas“, – pažymėjo D.Gudkovas, o jo bendražygis I.Kašinas pridėjo savo katino nuotrauką. („Radio Free Europe“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.