Gatvelė vilioja įsimylėjėlius

Į romantišką skersgatvį žmonės iš viso pasaulio atvyksta bučiuotis ir šitaip pagerbti tragiškos įsimylėjėlių Anos ir Karloso legendos. Sakoma, kad jei poros drovėsis ir nesibučiuos – bus prakeiktos 7 metams.

Į Meksikos Gvanachuato miestą iš viso pasaulio atvyksta įsimylėjėlių poros, kurios tikisi vienu bučiniu pelnyti laimę.
Į Meksikos Gvanachuato miestą iš viso pasaulio atvyksta įsimylėjėlių poros, kurios tikisi vienu bučiniu pelnyti laimę.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 14, 2016, 9:00 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 2:36 AM

Kerintis Gvanachuato miestas Meksikoje yra lyg iš tolimos praeities.

Siauros akmenimis grįstos gatvelės ir laiptai jaukiai įrėmina kolonijinės eros pastatus.

Mažose istorinio centro aikštėse XVII a. ispaniškais kostiumais apsirengę klajojantys muzikantai skambiai dainuoja tradicines meilės balades. Bet nėra nieko romantiškesnio už Angelų aikštėje esantį Bučinio skersgatvį.

Susikibę rankomis, dviese ar su vaikais, daugybė įvairaus amžiaus porų laukia eilėje palei šio skersgatvio sieną, dviejų beveik besiliečiančių balkonų šešėlyje, kad galėtų įamžinti savo meilę aistringais bučiniais.

Paskatinti žvilgančia moneta čia dirbantys gidai seka tragišką skersgatvį išgarsinusių įsimylėjėlių Anos ir Karloso pasaką.

Turtuolė ispanė Ana gyveno ten, kur kairysis balkonas, o varganas Valencianoje dirbęs šachtininkas Karlosas – kur dešinysis.

Vieną naktį Anos tėvas pričiupo meilės pakerėtus jaunuolius besibučiuojančius virš siauro tarpo, skiriančio balkonus. Apimtas pykčio tėvas pagrasino nužudyti Aną, jei tai pasikartos ir kitą naktį.

Atėjus kitai nakčiai įsimylėjėliai vėl pasibučiavo, o Anos tėvas, atlėkęs iki balkono, suvarė savo dukrai į kūną durklą.

Kai kuriuose pasakojimuose minima, kad Karlosas šoko ginti savo išrinktosios, bet iškrito iš balkono ir nusisuko sprandą ant trečio laiptinės laipto.

Sakoma, kad jo siela iki šių dienų likusi ten ir sergi įsimylėjėlius.

Poros, einančios skersgatviu, privalo pasibučiuoti ant raudonai nudažyto laipto, kad jų meilė truktų ilgai ir laimingai.

Sakoma, jog nesilaikantys šios tradicijos bus prakeikti ir jiems septynerius metus nesiseks. Tačiau jei pora pasibučiuos, bus apdovanota 15 laimės metų.

2009 metais Gvanachuate buvo nuspręsta uždrausti viešai bučiuotis. Miesto vadovai teigė norėję atšaldyti per daug aistringą meilės demonstravimą.

Tačiau draudimas sukėlė nesustabdomą pasipriešinimo bangą – žmonės protestavo masiškai bučiuodamiesi.

Netrukus draudimas buvo atšauktas, o poros gali toliau džiaugtis miesto siūloma romantika. Žinoma, jeigu tik nepamirš pasibučiuoti skersgatvyje. (BBC, „LA Times“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.