Japonijos kelionių agentūros nusprendė apvalyti purviną Paryžių

Keliautojų iš Japonijos nuomone Paryžiaus gatvės yra nešvarios, purvinos ir pilnos šiukšlių. Tokijaus kelionių agentūros nusprendė situaciją pakeisti ir šį savaitgalį skyrė aptvarkyti miestą, kad šis spindėtų, rašo portalas „60abc“.

Japonų turistai yra pasibaisėję Paryžiaus netvarka, todėl Tokijaus kelionių agentūros ėmėsi aprinkti miesto šiukšles.<br>„ViDA Press“/“Scanpix“ nuotr.
Japonų turistai yra pasibaisėję Paryžiaus netvarka, todėl Tokijaus kelionių agentūros ėmėsi aprinkti miesto šiukšles.<br>„ViDA Press“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2016, 6:00 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 8:27 PM

Pasak Japonijos kelionių agentūrų Paryžiaus gatvės yra per daug nevalyvos keliautojams iš tolimųjų rytų, kurie turi aukštus kokybės standartus. Dėl to Tokijaus kelionių agentūros šį savaitgalį nusiuntė savo atstovus į žaviąją Prancūzijos sostinę, kad iš gatvių surinktų šiukšles aplinkui Eifelio bokštą ir Trocadero sodus.

Nors Paryžius yra viena populiariausių vietų tarp Japonijos turistų, kelionių agentūros pastebėjo, kad besilankančių keliautojų skaičius jau kurį laiką krito dėl neseniai vykusių teroristinių išpuolių.

Vien tik pernai Paryžių aplankė 600 tūkst. keliautojų iš Japonijos, o kelionių agentūros deda pastangas, kad šis skaičius nesumažėtų ir galimai net išaugtų.

„Jie sakė, kad nori padaryti miestą švaresnį savo tautiečiams, kurie turi aukštus standartus, tačiau per pastaruosius kelis metus Paryžius tapo vienu švariausių miestų pasaulyje“, – tvirtino Paryžiaus rotušės atstovas.

Prieš ketverius metus Paryžiaus taryba buvo surengusi didžiulę tvarkymosi operaciją po to, kai tarybos nariai tikino, kad 2012 metų olimpinės žaidynės nebuvo rengiamos Paryžiuje dėl purvinų miesto gatvių.

Yves'o Contassot'o nuomone Paryžius iki 2001 metų turėjo pavirsti „pasauline šunų atliekų sostine“.

Problema yra ta, kad Paryžius taip pat turistų yra laikomas viena nemandagiausių pasaulio sostinių.

Japonijos turistų nuomone paryžiečiai yra nemandagūs ir nusiteikę priešiškai. Japonai net yra sukūrę terminą „Paryžiaus sindromas“ apibūdinti psichinį lūžį, kurį Prancūzijos sostinėje patiria keliautojai iš svetur.

Užsieniečiai besitikintys Paryžiuje atrasti nuostabiai gražias gatves ir romantikos kupinus gyventojus vietoje to randa purvina miestą pilną nepraustaburnių.

Japonijos ambasada įkūrė kiaurą parą veikiančią specialią telefono liniją į kurią gali skambinti kultūrinį šoką patyrę turistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.