„Erdogano mėsainius“ kepęs restoranas užsidarė dėl grasinimų

Siekdamas pritraukti daugiau klientų, vienas restoranas Kelne pradėjo pardavinėti mėsainius, pavadintus Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano vardu. Tačiau restorano savininkas turėjo uždaryti maitinimo įstaiga, nes nebegalėjo užtikrinti ten dirbusių žmonių saugumo dėl pasikartojančių grasinimų, rašo interneto svetainė „Politico“.

„Erdogano mėsainius“ pardavinėjantis restoranas Kelne turėjo užsidaryti, nes restoranas sulaukė grasinimų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Erdogano mėsainius“ pardavinėjantis restoranas Kelne turėjo užsidaryti, nes restoranas sulaukė grasinimų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Erdogano mėsainio“ sudėtyje yra ožkos sūrio, o tai nuoroda į komiko J.Boehmermanno pasišaipymą iš Turkijos prezidento, kad šis yra turėjęs lytinių santykių su ožkomis.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
„Erdogano mėsainio“ sudėtyje yra ožkos sūrio, o tai nuoroda į komiko J.Boehmermanno pasišaipymą iš Turkijos prezidento, kad šis yra turėjęs lytinių santykių su ožkomis.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 9, 2016, 3:37 PM, atnaujinta May 26, 2017, 3:27 AM

Vokietijos laikraštis „Bild“ pirmadienį pranešė, kad restorane „Miesto užkandinė“ („Urban Burgery“), vadinamojo „Erdogano mėsainio“ sudėtyje buvo ožkos sūris – šmaikšti nuoroda į prieštaringai vertinamą Vokietijos komiko Jano Boehmermanno pasirodymą valstybinėje televizijoje kovo 31 dieną, kai šis pajuokavo, kad R.T.Erdoganas yra zoofilas, turėjęs lytinių santykių su ožkomis ir avimis.

Tačiau tai nebuvo vienintelės Vokietijos vėlyvos nakties televizijos vedėjo J.Boehmermanno pašaipos eteryje: dainoje jis taip pat Turkijos prezidentą išvadino „iškrypėliu“, kuris malšina kurdus ir žiūri vaikų pornografiją.

Žinoma, toks viešas pasišaipymas iš Turkijos vadovo ne visiems buvo juokingas: pasiaiškinti dėl satyrinės J.Boehmermanno dainos buvo iškviestas Vokietijos ambasadorius Turkijoje. Galiausiai, Vokietijos kanclerė Angela Merkel nusileido Turkijos prašymui ir leido teismui pradėti tyrimą dėl šio įvykio.

„Miesto užkandinės“ savininkas Joergas Tiemannas tvirtino, kad buvo priverstas uždaryti restoraną, nes sulaukė grasinimų ir dėl to nebegalėjo užtikrinti darbuotojų saugumo. Restorano puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ vienas žmogus, pasivadinęs šaunamųjų ginklų gamybos įmonės „Smith Wesson“ vardu, pareiškė ketinantis „apsilankyti“ užkandinėje. Deja, tai buvo ne vienintelis grasinimas.

„Ketvirtadienį priešais restorano langus 20 minučių stovėjo ir viską stebėjo keturi raumeningi, tamsiai apsirengę žmonės“, – pasakojo J.Tiemannas.

Savininkas pareiškė ketinantis pirmadienį apie grėsmę pranešti policijai, o taip pat padidinti patalpų saugumą ir įrengti stebėjimo kameras.

J.Tiemannas taip pat skelbė palaikymą dviem Turkijos žurnalistams, kurie praėjusią savaitę buvo įkalinti penkeriems metams dėl to, kad tariamai atskleidė valstybės paslaptis. Prieš pat teismo nuosprendžio paskelbimą, vieną iš teisiamų žurnalistų kėsinosi nužudyti pistoletu ginkluotas užpuolikas.

„Demokratijos priešams nepavyks mūsų nutildyti“, – pareiškė mėsainių restorano savininkas J.Tiemannas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.