Išskirtinis turas po Londoną: nešvarių turtų keliais

Kovos su korupcija aktyvistai nutarė surengti išskirtinį turą po Londoną. Politikus, žurnalistus ir bendraminčius jie vežiojo ne po turistines vietas, bet po turtuolių neteisėtai nusipirktų namų rajonus.

Ekskursijos dalyviai apžiūrėjo namus, kurie galimai įsigyti už neteisėtus pinigus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Ekskursijos dalyviai apžiūrėjo namus, kurie galimai įsigyti už neteisėtus pinigus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2016, 7:23 AM, atnaujinta May 26, 2017, 12:10 AM

Ekskursijos dalyviai vakar apžiūrėjo miglota veikla užsiimančių magnatų ir pareigūnų įsigytus prabangius nekilnojamojo turto objektus.

„Kleptokratijos turu“ pavadintą ekskursiją surengė kovos su korupcija aktyvistas Romanas Borisovičius, kuris nori atkreipti visuomenės dėmesį į tai, jog milžiniškos nešvarių pinigų sumos tvindo Londono nekilnojamojo turto rinką.

„Šio turo idėja buvo atkreipti visuomenės dėmesį į vykstantį didelio masto pinigų plovimą per Londono nekilnojamąjį turtą“, – sakė R.Borisovičius.

Kartu su keliais britų parlamentarais, aktyvistais ir žurnalistais jis pasivažinėjo pro prabangiausius Londono nekilnojamojo turto objektus – nuo žaliuojančiuose uždaruose kompleksuose stovinčių dvarų ir prabangių viešbučių iki prašmatnių apartamentų turistų gausiai lankomose vietose.

„Dažnai manoma, kad korupcija yra besivystančių šalių problema, – sakė prie ekskursijos organizavimo prisidėjusi Saira O’Mallie iš kompanijos „ONE Campaign“, kurią įkūrė grupės „U2“ lyderis Bono. – Tačiau iš tiesų mes suvokiame, kad Jungtinė Karalystė ir daugelis Europos šalių bei JAV skatina korupciją. Ir tai vyksta mums po nosimi.“

Daugiau nei 36 tūkst. nekilnojamojo turto objektų Londone priklauso lengvatinių mokesčių įmonėms, kurios iš viso Anglijoje ir Velse valdo nekilnojamąjį turtą, kurio vertė siekia 154 milijardus eurų.

Nekilnojamojo turto įsigijimas per tokias bendroves yra būdas nuslėpti tikruosius turto savininkus ir išvengti mokesčių.

Jungtinės Karalystės vyriausybė pradėjo konsultacijas dėl pasiūlymų reikalauti, kad prieš įsigydamos nekilnojamojo turto Anglijoje ir Velse užsienio kompanijos nurodytų galutinio turto savininko tapatybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.