Italiją nustebinusios vienuolės savo meilę įtvirtino santuoka

Dvi buvusios vienuolės Federica ir Isabel tikino nepraradusios savo tikėjimo, tačiau pasirinkusios kitą kelią. Moterys pamilo viena kitą dirbdamos reabilitacijos centre ir visai neseniai sumainė žiedus.

Italija šiemet leido tuoktis homoseksualiems žmonėms. Tai papiktino Vatikaną.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Italija šiemet leido tuoktis homoseksualiems žmonėms. Tai papiktino Vatikaną.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 5, 2016, 11:05 AM, atnaujinta May 11, 2017, 11:05 AM

Italių vienuolių Federicos ir Isabel meilės istorija daugeliui gali pasirodyti neįprasta. Santykiai, kuriuos neseniai vainikavo civilinės santuokos įregistravimas, prasidėjo gana netikėtai.

Abi moterys nusprendė savo gyvenimą skirti savanoriškai veiklai. Dirbdamos su asmenimis, priklausomais nuo narkotikų, reabilitacijos centre jos pradėjo puoselėti viena kitai šiltus jausmus. Tačiau jų santykiams trukdė viena detalė – abi jos buvo vienuolės.

Netrukus jos atsisakė savo įžadų ir atvirai prabilo apie Bažnyčios poziciją homoseksualių asmenų atžvilgiu, rašo „The Guardian“.

„Svarbiausia, ko Dievas nori, – kad žmonės būtų laimingi“, – tikino Isabel.

Sutuoktinės teigė ir po pasitraukimo iš vienuolystės nepraradusios tikėjimo.

„Kviečiame Bažnyčią priimti visus žmones, kurie myli vienas kitą“, – pridūrė Federica.

Paskelbusios apie savo santykius Federica ir Isabel sulaukė nemažai žiniasklaidos dėmesio, todėl joms teko koreguoti savo tuoktuvių planus. Jos susituokė anksčiau, nei buvo planuota.

Ceremonijoje Pinerolo mieste dalyvavo nedaug žmonių, ji vyko už uždarų durų, kad niekas iš žiniasklaidos atstovų netrukdytų.

Tai buvo vos antros homoseksualių asmenų tuoktuvės Pinerole po to, kai šalies valdžia metų pradžioje paskelbė leidžianti tokias jungtuves.

Buvusių vienuolių draugas, taip pat buvęs kunigas Barbero, iš tarnystės atleistas už reiškiamą paramą homoseksualiems žmonėms, sveikino jų apsisprendimą.

„Ne visi dvasininkai ir vienuolės pasisako prieš tokią santuoką.

Taip, Federica ir Isabel sulaukė nemažai kritikos, bet yra ir jas palaikančių. Beje, tai ne pirmas kartas man, kai sutuokiau dvi buvusias vienuoles“, – per ceremoniją sakė Barbero.

Moterys susituokė praėjus metams po to, kai apie savo homoseksualumą ir meilę kitam vyrui prabilo kitas dvasininkas – Krzysztofas Charamsa. Netrukus po to Bažnyčia nuo jo nusisuko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.