Niujorko teatre išbarstyti draugo pelenai sukėlė didelę sumaištį

Šurmulį Niujorko teatre „Metropolitan Opera“ sukėlęs amerikietis atsiprašė, kad jo mėginimas išbarstyti mirusio draugo pelenus per spektaklį buvo palaikytas teroro išpuoliu ir sukėlė ant kojų policiją.

Niujorko operos teatrą teko evakuoti.<br>AP nuotr.
Niujorko operos teatrą teko evakuoti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Nov 4, 2016, 11:56 AM, atnaujinta May 9, 2017, 3:28 PM

Iš Dalaso atvykęs Rogeris Kaiseris laiške operos teatro vadovui Peteriui Gelbui atsiprašė visos teatro bendruomenės ir paaiškino, kad taip tiesiog vykdė savo 2012 metais nuo vėžio mirusio draugo prašymą.

„Pažadėjau jam išbarstyti jo pelenus įvairiuose operos teatruose, kad jis amžinai galėtų mėgautis nuostabia muzika“, – rašė amerikietis.

Tačiau 52 metų juvelyro noras pagerbti mirusį draugą per šeštadienį teatre atliktą Gioacchino Rossini operą „Vilius Telis“ sukėlė sumaištį.

Keli muzikantai pranešė matę, kaip per antrąją pertrauką R.Kaiseris į orkestro duobę pabarstė neaiškios kilmės miltelių, tad spektaklis buvo sustabdytas.

Dauguma žiūrovų nesuprato, kodėl spektaklis po ilgesnės, nei įprasta, pertraukos nebuvo tęsiamas, nes jiems tik buvo pranešta, kad opera nutraukiama dėl techninių kliūčių.

R.Kaiseris mėgino sprukti nuo pareigūnų, bet įpykę operos gerbėjai parodė jiems vyrą, kurį matė barstantį miltelius.

Buvo atšaukta ir vėliau vakare turėjusi vykti kita G.Rossini opera „Italė Alžyre“ , o teatro pastatą apsupęs ir evakavęs specialus policijos dalinys apieškojo patalpas.

„Atvykėlis nurodė, kad jis per spektaklį norėjo išbarstyti savo draugo ir mokytojo pelenus“, – teigė Niujorko policijos vadovo pavaduotojas žvalgybai ir kovai su terorizmu Johnas Milleris.

Sužinojusi R.Kaiserio tapatybę Niujorko policija su juo susisiekė, bet nepateikė jam kaltinimų dėl nusikaltimo, o pelenus barstęs vyras atsiprašė.

„Esu aistringas operos mėgėjas, tad ši situacija man ypač skaudi“, – teigė R.Kaiseris.

Teatro „Metropolitan Opera“ vadovas dėkojo nusižengėliui už jo nuoširdų atsiprašymą, bet pripažino, kad jo veiksmai sukėlė daug nepatogumų, nuvylė dviejų operų pasiklausyti atvykusius svečius ir kainavo tūkstančius dolerių.

„Tikiuosi, kiti jūsų apsilankymai mūsų teatre bus ne tokie nuotykingi ir toliau skleisite savo susižavėjimą šiuo menu visiems, kurie jus išgirs“, – pažymėjo P.Gelbas.

Niujorko teatre „Metropolitan Opera“ ir anksčiau yra pasitaikę keistų nutikimų.

Antai 1988 metais per spektaklio pertrauką iš aukščiausio balkono iškrito ir užsimušė žiūrovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.