Darbštūs japonai milžinišką įgriuvą sutvarkė vos per dvi dienas

Japonijos Fukuokos miesto gatvę prarijusios įgriuvos pėdsakų jau nebeliko. 30 metrų pločio duobę be perstojo dirbę statybininkai užpildė ir sutaisė vos per dvi paras. Tiesa, kelias buvo vėl atidarytas tik šiandien.

30 metrų pločio įgriuva prarijo didelę dalį vienos Fukuokos miesto gatvės.<br>AP nuotr.
30 metrų pločio įgriuva prarijo didelę dalį vienos Fukuokos miesto gatvės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-15 13:11, atnaujinta 2017-04-17 21:47

Įgriuva lapkričio 8-ąją atsirado netoli judrios geležinkelio stoties, o taip pat kėlė grėsmę palei penkių juostų gatvę stovintiems pastatams, rašo „The Guardian“.

Japonijos statybininkai skubėjo atitaisyti padarytą žalą, bet miesto gatvė automobiliams ir pėstiesiems buvo atidaryta tik šiandien, kai buvo užtikrintas kelio saugumas. Anot Fukuokos mero Soichiro Takashimos, sutvarkyta gatvė dabar net 30 kartų tvirtesnė nei anksčiau.

Manoma, kad įgriuvą galėjo atsirasti dėl netoliese vykdomų metropoliteno linijos ilginimo darbų. Smegduobė sukėlė problemų su elektros ir ryšių tinklais, dujų bei vandens tiekimu. Laimei, sužeidimų buvo išvengta.

30 metrų pločio, 27 metrų ilgio ir 15 metrų gylio duobę smėliu ir cementu užpildė darbininkai sulaukė sveikinimų socialiniuose tinkluose.

„Stebiuosi, kad kelias vėl atidarytas vos po savaitės“, – socialiniame tinkle „Twitter“ nuostabą reikškė vienas japonas.

O jam paantrino kitas: „Įspūdinga, viskas atlikta labai greitai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.