Maskviečiai pamišo dėl mėsainių iš žiurkių giminaičio mėsos

Naujausias Maskvos kulinarinio pasaulio mados klyksmas – mėsainiai, kuriems naudojama ne paprasta jautiena ar kiauliena, o nutrijos mėsa, rašo „The Guardian“.

Maskvos centre įsikūręs restoranas siūlo paragauti mėsainių, dešrainių ir balandėlių su nutrijų mėsa.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Maskvos centre įsikūręs restoranas siūlo paragauti mėsainių, dešrainių ir balandėlių su nutrijų mėsa.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Maskvos centre įsikūręs restoranas siūlo paragauti mėsainių, dešrainių ir balandėlių su nutrijų mėsa.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Maskvos centre įsikūręs restoranas siūlo paragauti mėsainių, dešrainių ir balandėlių su nutrijų mėsa.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Maskvos centre įsikūręs restoranas siūlo paragauti mėsainių, dešrainių ir balandėlių su nutrijų mėsa.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Maskvos centre įsikūręs restoranas siūlo paragauti mėsainių, dešrainių ir balandėlių su nutrijų mėsa.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-11-20 18:26, atnaujinta 2017-04-17 11:38

Pietinėje Rusijoje gyvenantis graužikas tapo populiariu kelių Maskvos restoranų patiekalu. Nors graužikų valgymą daugelis įsivaizduotų tik per siaubingą badą, 35-metis Tachiras Cholikberdijevas stilingame savo restorane miesto centre siūlo ne tik nutrijų mėsainius, bet ir kitokius iš graužikų mėsos pagamintus patiekalus.

„Krasnodar Bistro“ savininkas sako, kad tie, kuriems baisu valgyti graužikus, paprasčiausiai klysta.

„Nutrija yra labai švarus gyvūnas. Ji ėda tik augalus, be to, juos prieš tai visada nusiplauna. Jos mėsoje labai daug omega-3 riebalų rūgščių, tad gydytojai ir dietologai ją rekomenduotų“, – teigė T.Cholikberdijevas.

„The Guardian“ korespondento Maskvoje Shauno Walkerio ragautas mėsainis už 550 rublių (8 eurus) jam priminė kiaulieną arba kalakutieną ir, nors buvo visai skanus, neleido pamiršti, kad tai – vandens graužiko mėsa.

Nutrijos dauginasi pasiutusiu greičiu, tad jas laikyti ir veisti yra paprasta ir pigu. Paskutiniajame dešimtmetyje, kai dauguma rusų gyveno žemiau skurdo ribos ir negalėjo nusipirkti lapės ar audinė kailinių, nutrijos buvo auginamos pigiam jų pakaitalui.

Kaip teigia T.Cholikberdijevas, dėl to pradėta valgyti ir jų mėsa: „Kiekvienas Krasnodaro srities miestelis turėjo apie 100 nutrijų, tad kaskart aplankęs savo senelius gaudavai nutrijų troškinį.“

Maskvoje nutrijos – vis dar neįprastas delikatesas, bet ir tai keičiasi.

„Siūlau jas ir kituose savo restoranuose. Kiti virtuvės šefai taip pat pradėjo sekti mano pėdomis. dabar net ir Maskvos turguje galima paprašyti nutrijų – jeigu jų neturės tą dieną, bent jau atgabens per savaitę“, – teigė restorano savininkas.

„Krasnodar Bistro“ taip pat galima įsigyti dešrainių, koldūnų ir balandėlių su nutrijų mėsa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?