Viso pasaulio dėmesį patraukė švedė, kuri namus iškeitė į gatvę

Kai Romoje buvo rasta angliškai kalbanti benamė mergina, visas pasaulis bandė išsiaiškinti, kas ji. Paaiškėjo, kad tai 21-erių švedė, kurios jau pusmetį ieško tėvai. Bet jų duktė namo grįžti nepanoro.

Apklausiama Italijos policijos Embla prisistatydavo skirtingais vardais.
Apklausiama Italijos policijos Embla prisistatydavo skirtingais vardais.
Daugiau nuotraukų (1)

„Fox News“, „The Daily Mail“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Nov 25, 2016, 10:30 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 4:02 AM

Kai vienas turistas angliškai kalbančią jauną merginą pastebėjo miegančią Romos gatvėje ir jos nuotraukos išplito internete, į darbą atskubėjo Italijos policija.

Pareigūnai ją apklausė, tačiau jos tapatybės niekaip neišsiaiškino, mat benamė sakė vis kitą vardą ir aiškino esanti iš Jungtinės Karalystės.

Ją anksčiau pastebėję romiečiai pasakodavo, kad mergina neprašydavo jokių pinigų, nepriimdavo jų pagalbos ir su savimi neturėjo jokių daiktų. Visuomet elgėsi mandagiai, tačiau bet kam prisiartinus pabūgdavo.

Netrukus teisėsauga išsiuntė užklausas su merginos nuotrauka daugybės pasaulio valstybių teisėsaugai.

Kai vieno žinių portalo puslapyje Romos benamės nuotrauką išvydo Tahvo Jauhojärvi, jis išsyk atpažino savo dukterį.

Aspergerio sindromą turinti Embla Jauhojärvi, kuri sunkiai bendrauja su nepažįstamais ir yra labai drovi, iš namų Stokholme pabėgo gegužės mėnesį ir nuo to laiko negrįžo.

Su Emblos motina prieš 13 metų išsiskyręs tėvas tikino visą laiką įtaręs, kad duktė galėjo išvykti į Italiją, nes labai žavėjosi šia šalimi ir jos kalba.

„Praėjusiais metais ji Romoje buvo savaitę ir labai susižavėjo šiuo miestu. Grįžusi namo ji ėmė mokytis italų kalbos. Kartais ji tam skirdavo po penkias ar šešias valandas, mokydavosi ir naktimis, – pasakojo merginos tėvas. – Aš taip ilgai jos ieškojau, prašiau Švedijos policijos pagalbos, bet ji man niekuo nepadėjo. Kadangi duktė buvo pilnametė, pareigūnai šį atvejį laikė savanorišku pasitraukimu. Ir nors jie kreipėsi į Interpolą, visus šiuos mėnesius mano viltys ją surasti buvo bergždžios.“

Vėliau vyras išsiaiškino, kad jo duktė, pabėgusi iš namų, kol jis buvo verslo išvykoje Pietų Afrikos Respublikoje, iš tiesų lankė kalbos kursus Pietų Italijoje. Programos vadovė teigė, kad kai jie pasibaigė, mergina traukiniu išvyko į Romą. Tačiau iš Italijos sostinės ji taip ir neišvažiavo namo į Stokholmą.

Kai šią savaitę Emblos tapatybė pagaliau buvo nustatyta, merginos tėvas ir motina išvyko į Romą, kad ten Švedijos ambasadoje susitiktų su pabėgusia dukterimi ir parsivežtų ją namo.

Tačiau čia jų laukė dar vienas akibrokštas: mergina pareiškė, kad ji mieliau liks gatvėje, ir tėvų beveik neprisileido.

„Ji palūžusi. Embla nebe tokia kaip anksčiau – ji visai kitas žmogus. Man ir savo motinai ji faktiškai neištarė nė žodžio, – verkė 54-erių švedas. – Ji pasakė, kad nori sugrįžti gyventi į gatvę, nenori namo. Mes nieko negalime padaryti, nes esame svetimoje šalyje. Negalime jos išsivežti. Kodėl Italijos pareigūnai leidžia jai gyventi gatvėje? Aš negaliu jai leisti miegoti ant šaligatvio ir ieškoti maisto.“

Italijos socialinės tarnybos tikina, kad mergina rūpinsis, bet negali jai drausti išeiti iš prieglobsčio centro, nes ji pilnametė. Palūžę tėvai tikisi, kad sugebės įkalbinti dukterį grįžti namo – ji patyrusi smarkų emocinį sukrėtimą.

Kai elgetaujančios merginos nuotraukos išplito internete, daugybė žmonių pradėjo spėlioti, kad tai gali būti prieš daug metų pradingusi britė Madeleine McCann, australė Leela McDougall arba amerikietė Ali Lowitzer.

Visos šios mergaitės paslaptingai dingusios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.