Meilužė valstybės tarnautojams – statuso reikalas

Kinijoje jau nebe paslaptis, kad įtakingi valstybės tarnautojai turi po meilužę, nes tai esą vyriškumo įrodymas. Keista tai, kad šios moterys nesijaučia išnaudojamos, o laiko tai gyvenimo etapu ir galimybe praturtėti bei užsitikrinti išsilavinimą.

Įtakingų pareigūnų meilužėmis tampa nuo skurdo bėgančios merginos iš Kinijos kaimų, kurios su turtuoliais susipažįsta dirbdamos sekso industrijoje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Įtakingų pareigūnų meilužėmis tampa nuo skurdo bėgančios merginos iš Kinijos kaimų, kurios su turtuoliais susipažįsta dirbdamos sekso industrijoje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Įtakingų pareigūnų meilužėmis tampa nuo skurdo bėgančios merginos iš Kinijos kaimų, kurios su turtuoliais susipažįsta dirbdamos sekso industrijoje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Įtakingų pareigūnų meilužėmis tampa nuo skurdo bėgančios merginos iš Kinijos kaimų, kurios su turtuoliais susipažįsta dirbdamos sekso industrijoje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Aeon“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Jan 9, 2017, 6:55 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 1:21 PM

Meilužės yra vadinamos „ernai“ – „antrosiomis moterimis“ – ir ši veikla dažnai suvilioja merginas iš kaimų, turinčias didelių ambicijų.

26 metų Shanshan yra kilusi iš vieno kaimo varganoje Sičuano provincijoje, kuri žinoma dėl aitrių patiekalų ir aistringų moterų.

Sulaukusi 17 metų ji atvyko į Čengdu, kur jos darbas buvo linksminti klientus karaokės bare viename viešbutyje.

Tai reikšdavo, kad ji palaikydavo vyrams kompaniją, su jais plepėdavo ir – už pakankamai pinigų – juos tenkindavo lovoje.

Galiausiai Shanshan persikėlė į Pekiną, kur pradėjo linksminti įtakingus kinus. Jai pavyko sužavėti į penktąją dešimtį įžengusį valstybės tarnautoją poną Wu ir jis po ketvirtojo „pasimatymo“ pasiūlė jai tapti jo meiluže.

Turtuolius suvilioja kaimietės

Šiuo metu Shanshan gyvena 2,5 mln. juanių (346 tūkst. eurų) kainuojančiame bute ir kiekvieną dieną praleidžia apsupta prabangos.

Mergina ne tik kas mėnesį gauna 20 tūkst. juanių (2,77 tūkst. eurų) „algą“, bet ir sulaukia brangių dovanų – batų, rankinių, papuošalų. Mažesniuose miesteliuose ir kaimuose dirbantys valstybės tarnautojai savo meilužėms kas mėnesį moka perpus tiek, o pačios geriausios „ernai“ 10 tūkst. juanių gauna kasdien.

Ponas Wu savo meilužę Shanshan aplanko, kai tik gali pabėgti nuo savo žmonos, o kartais ištisus mėnesius būna išvykęs svetur. Dėl to mergina dažnai nuobodžiauja ir ieško naujų pažinčių.

Ji taip pat turi vaikiną, gyvenantį Sičuane, su kuriuo nuolatos susirašinėja mobiliuoju telefonu, bet pasimato vos porą kartų per metus.

Daugelis valstybės tarnautojų meilužių yra merginos, kurios į turtingų vyrų glėbį patenka dirbdamos jų lankomuose karaokės baruose, masažų salonuose, naktiniuose klubuose.

„Privalai būti tokia mergina, kokios jis norėjo būdamas 20 metų. Jis nori tikėti, kad tu su juo būtum, net jei tau nemokėtų.“ 

Meilužė įrodo vyriškumą

„Jei esi valstybės tarnautojas, privalai turėti meilužę, – aiškino Shanshan bičiulė Xiaoxue. – Kitaip tu – ne vyras. Turėjau vieną draugę, kuri buvo netikra meilužė: pareigūnas susitikinėdavo su jos bičiuliu gėjumi, o jai mokėdavo už tai, kad apsimestų meiluže.“

Dauguma galingų ir įtakingų kinų išlaiko bent po vieną meilužę. Pekino Renmino universiteto tyrimas parodė, kad 95 proc. korumpuotų pareigūnų yra užmezgę slaptus romanus, o 60 proc. jų išlaiko „ernai“.

„Aš susitikinėjau su valstybės tarnautoju Sičuane, kai jis priiminėjo inspektorius, – pasakojo kita Shanshan draugė Lingling. – Vienas inspektorius mane įsižiūrėjo ir paprašė mane „pasiskolinti“ mainais į pažintis.

Permiegojau su juo ir jis mane išsivežė į Pekiną. Bet mes galiausiai išsiskyrėme.“

Tiesa, daugelis pareigūnų nori ne tik sekso, bet ir jausmų bei romantikos.

„Privalai būti tokia mergina, kokios jis norėjo būdamas 20 metų, – pabrėžė Xiaoxue. – Jis nori tikėti, kad tu su juo būtum, net jei tau nemokėtų. Jeigu būsi per daug miela, jis žinos, kad apsimetinėji. Todėl kai jis nužiūri kitą moterį, privalai pavydėti ir visą vakarą liūdėti, kol jis atsiprašys. Tada jis žinos, kad tau rūpi.“

Ieško nesuvaidintų jausmų

Meilužės tikina pareigūnus išnaudojančios tiek pat, kiek turtuoliai išnaudoja jas. Neretai galima išgirsti, kad mergina „verčiau liktų meiluže nei būtų žmona, nes taip galima daugiau uždirbti“.

Bet, pasak knygos „Red Lights“ („Raudonos šviesos“) autorės Tiantian Zheng, abi pusės siekia atrasti tikrus jausmus, bet kartu bando šį polinkį nuslėpti nuo kitų.

Dvejus metus bare klientų patarnautoja dirbusi, informaciją savo disertacijai rinkusi antropologė Tiantian Zheng tvirtino, kad moteris nusiperkantys vyrai ieškodavo nuoširdžių ir tikrą draugystę vertinančių meilužių.

O moterys „žalodavosi rankas, kad primintų sau, jog žaidžia negailestingą žaidimą“.

Didžiausius turtus dažniausiai susikrauna pragmatiškos merginos iš Kinijos kaimų. Vis dėlto meilužėmis tampa ir išsilavinusios merginos, kurios vertinamos dėl to, kad anksčiau nedirbo sekso industrijoje.

„Aš turiu pinigų, mano šeima yra pakankamai turtinga, – atskleidė meiluže dirbanti Yu. – Net turiu savo butą. Tapau meiluže, kad mano vaikinas nesusitikinėtų su kitomis. Aišku, neskaitant jo žmonos.“

Išsilavinusios meilužės siekia nutolti nuo kaimiečių, todėl vengia termino „ernai“ ir mėgsta vadintis „xiaosan“ – „mažosiomis trečiosiomis“. Pastarosios siekia užimti pareigūnų žmonų vietą.

„Daugelis „xiaosan“ turi stabilų darbą ir aukštąjį išsilavinimą, – aiškino viena 22 metų kinė. – „Xiaosan“ tikisi susituokti su savo meilužiu, nes į jį investavo savo jaunystę ir meilę.“

Skinasi kelią į viršų

Tiesa, ne visos valstybės tarnautojus viliojančios kinės svajoja apie vestuves. Dauguma merginų pareigūnus tiesiog laiko vartais į geresnį gyvenimą.

Daugiausia meilužėmis tampa labai jaunos merginos, o Kinijoje yra paplitęs posakis: „Seni jaučiai rupšnoja jauną žolę.“

„Restoranuose mėgstu stebėti poras ir spėlioti, ar mergina meilužė, ar dukra, – aiškino 26 metų Yingnan Ji. – Kadaise sklandė gandai, kad net buvęs prezidentas Hu Jintao turėjo meilužę, jaunesnę už savo dukrą.“

Kai kurios kinės bando atrodyti kaip paauglės ir darosi plastines operacijas, kad jų akys būtų didesnės.

Tai itin patrauklu vyresnio amžiaus valstybės tarnautojams, kuriuos traukia ne tiktai vaikiška merginų išvaizda, bet ir tai, kad jos kalbėdamos pakeičia toną ir meilikauja.

Susikuria svajonių gyvenimą

Neretas pareigūnas meilužę išlaiko iš kyšių ar iš pinigų, vogtų iš valstybės iždo. Tiesa, dalis neskaidrių pinigų padeda plėtoti šalies ekonomiką: ypač klesti viešbučiai, prabangos prekių parduotuvės ir nekilnojamojo turto įmonės.

50 metų verslininkė Wei Li turtus susikrovė susitikinėdama su daugiau negu 10 galingų vyrų.Be to, antropologė Tiantian Zheng teigė susipažinusi su moterimi, kuriai jos meilužis ne tik nupirko butą, bet ir suteikė galimybę valdyti verslą, o jos tėvams nupirko naujus namus.

„Po to, kai išsiskyrė su meilužiu, ji lankė kolegiją, kur susipažino su tobulu vyru ir už jo ištekėjo, – pasakojo Tiantian Zheng. – Daugelis nutraukia santykius, kai susitaupo pakankamai pinigų. Jos tada vadovauja kokiai nors įmonei ir ieško, su kuo susituokti.“

O 40 metų Wen, sužinojusi, kad jos įtakingas meilužis slapta mylisi su dar trimis moterimis, nutarė santykius su vyru nutraukti. Pasinaudojusi ryšiais, kuriuos užmezgė su jo draugais, ji įsigijo keturis butus Kinijos didmiesčiuose ir sukūrė pelningą įmonę.

Laimė – ne visoms

Tačiau ne visų meilužių kelias rožėmis klotas – viena klaida, ir jos gali patekti už grotų arba netekti gyvybės. 2006 metais Pekino pareigūnas Zhiyuanas Xu liepė savo vairuotojui pasmaugti jo meilužę, nes ji ginčijosi dėl smulkmenų.

2007 metais valstybės tarnautojas iš Džinano miesto Yihe Duanas paprašė savo sūnėno, kad jis paslėptų bombą meilužės automobilyje.

2011 metais vieno Pekino rajono vadovas Shaojie Luo nurodė savo parankiniams sukapoti jo meilužę, nes ji ketino paviešinti kompromituojančią informaciją apie jo korumpuotą veiklą.

„Pažįstu merginų, kurios buvo sumuštos, bet mano meilužis niekada nieko panašaus nepadarytų, – tikino Shanshan. – Jis turi gerą širdį ir labai myli savo dukras. Jis man visada rodo jų nuotraukas ir pasakoja, kaip joms sekasi mokykloje.“

Taip pat neretai kyla pavojus, kad meilužei pastojus ją išlaikantis vyras lieps pasidaryti abortą: merginai atsisakius kartais imamasi smurto.

„Žinote milijardierių Wangą? Jis mylėjosi su karaokės baro darbuotoja ir dabar ji rašo jam, kad laukiasi, – paskalas laidė verslininkė Wei Li. – Tačiau ji slepiasi nuo jo, kol gims kūdikis, kad jis nepriverstų pasidaryti aborto.

Wango dukra studijuoja Harvarde, tačiau jo sūnus serga cerebriniu paralyžiumi, todėl ji sako, kad nori jam pagimdyti sveiką sūnų.

Ji nenori tuoktis, tik gauti pakankamai pinigų pasirūpinti sūnumi.

Nekaltinu jos. Moterys privalo rūpintis savimi, nes vyrai niekada nesilaiko taisyklių“, – kalbėjo verslininkė Wei Li.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.