Kim Kardashian apiplėšimo tyrime – naujas posūkis

Vagių pasaulio veteranai – taip Prancūzijos policija vadina įtariamuosius plėšikus, kurių auka Paryžiuje tapo garsenybė Kim Kardashian. Manoma, kad garbaus amžiaus vyrai troško paskutinio gero grobio.

Paryžiuje apiplėšta K.Kardashian teigia vis dar su siaubu prisimenanti patirtus išgyvenimus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Paryžiuje apiplėšta K.Kardashian teigia vis dar su siaubu prisimenanti patirtus išgyvenimus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

Jan 12, 2017, 9:49 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 8:51 AM

Kai pasklido žinia, kad iš amerikietės realybės šou žvaigždės K.Kardashian pavogta 9 mln. eurų vertės brangenybių, o vagys sugebėjo pasprukti anksčiau, nei atvyko policija, buvo aišku – garsenybė papuolė į gerai organizuotos grupuotės nagus.

Dabar aiškėja, kad Paryžiuje per mados savaitę viešėjusi moteris greičiausiai tapo taikiniu teisėsaugai gerai žinomų vyriškių, kurie norėjo paskutinį kartą pasižymėti kriminalinėje istorijoje. Ir ne bet kaip, o dėl didžiulio laimikio.

Pirmadienį buvo sulaikyta 17 asmenų. Trys iš jų – įskaitant 40-metį žvaigždės vairuotoją Michaelį Madarą – buvo paleisti. O tarp tų, kurie vis dar tardomi, – trys vyrai, įkopę į aštuntąją dešimtį, ir keletas, kuriems per 60.

Anot Prancūzijos policijos, šios atakos sumanytojas – 60 metų vyras, kilęs iš Vinseno.

Kitas sulaikytasis – 72-ejų iš Alžyro kilęs Pierre’as B. Jį policija sučiupo Žydrajame Krante. Vyriausi įtariamieji yra Prancūzijoje gyvenančios romų bendruomenės nariai. Kai kurie jų turi ilgą sąrašą nuodėmių – ginkluoti apiplėšimai, pasipriešinimas policijai.

Jaunesni įtariamieji, kaip įtaria pareigūnai, ieškojo, kam pagrobtas brangenybes parduoti, o vyresnieji vykdė patį apiplėšimą.

Kaip pasakojo K.Kardashian, į rezidenciją, kurioje ji buvo apsistojusi, įsilaužė penki ginkluoti vyrai. Vienas pagrasino ir pačiai žvaigždei, o vėliau ją surišo vonioje.

Moteris iš pat pradžių pareigūnams pabrėžė, kad ją apiplėšę vyrai nebuvo jauni. Tai paliudijo ir vaizdo kameros gatvėje.

„Tikėtina, kad tokį darbą padaryti gali tik tam tikros patirties turintys nusikaltėliai. Jiems reikėtų ir ryšių, kad slapta parduotų papuošalus, kuriuos pavogė“, – svarstė Prancūzijos policijos pareigūnai po incidento.

Nors įtariamieji dabar apklausiami, policininkai vis dar negali aptikti pagrobtų brangenybių, tarp kurių buvo 4 mln. vertės žiedas su deimantu.

Prancūzijos teisėsauga mano, kad papuošalai galėjo būti išardyti į dalis ir parduoti. Skirtingose vietose, siejamose su įtariamaisiais, atrasta 300 tūkst. eurų grynųjų, taip pat ir revolverių.

O įtariamieji buvo sekami jau kelias savaites po to, kai pagal DNR pėdsaką buvo atsektas vienas policijos pareigūnams žinomas vagis. Jo DNR tyrėjai aptiko ant juostos, kuria vyras surišo K.Kardashian rankas, bei papuošalo, kurį sprukdamas jis pametė ant šaligatvio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.