Vladimiro Putino režimu nepatenkintas rusas sumanė atkurti monarchiją

Vladimiro Putino režimu nepatenkintas rusas sumanė, kaip išspręsti šią problemą. Tiesa, ne Rusijoje, o Ramiajame vandenyne įsikūrusiame Kiribatyje. Verslininkas su šiuo pasiūlymu kreipėsi į salyno vyriausybę.

Verslininkas A.Bakovas nori įsikurti trijose Kiribačiui priklausančiose salose.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Verslininkas A.Bakovas nori įsikurti trijose Kiribačiui priklausančiose salose.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

Feb 6, 2017, 3:41 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:17 PM

Buvęs Rusijos parlamento narys, Monarchistų partijos vadovas Antonas Bakovas siekia, kad trijose Kiribačio negyvenamose salose būtų atgaivinta Romanovų dinastijos valdoma valstybė.

A.Bakovo tikslas – salas apstatyti viešbučiais ir įkurti čia alternatyvią Rusiją. Verslininkas pasiryžęs už projektą pakloti 350 mln. JAV dolerių (324 mln. eurų).

Jo žmonos teigimu, šį planą remia ir daug patriotų, kuriems atsibodo gyventi V.Putino vadovaujamoje šalyje.

A.Bakovas pastaruosius kelerius metus kovojo dėl plano atkurti Rusijos monarchiją, kurią 1917 metais per revoliuciją nuvertė bolševikai.

2011 metais A.Bakovas įkūrė valstybę, pavadintą „Imperinis sostas“. Jos valdovu buvo paskirtas princas Karlas Emichas, kuriam suteiktas caro Nikolajaus III titulas.

Tiesa, ši valstybė neturi teritorijos, tad A.Bakovas kreipėsi į Kiribačio prezidentą Taneti Mamau ir paprašė leisti jam trijose salose įkurti „Romanovų imperiją“.

Kiribačio valdžia pareiškė, kad projektas vis dar svarstomas Užsienio investicijų komisijos.

Planas atgaivinti Rusijos monarchiją jau sulaukė ir buvusio Kiribačio prezidento Teburoro Tito palaikymo. Jo manymu, mažoji imperija galėtų privilioti daugybę turistų ir padėti vystytis šalies ekonomikai.

A.Bakovas teritorijos Rusijos imperijai ieško jau seniai ir šiuo klausimu yra kalbėjęsis su Albanijos, Antigvos ir Barbudos, Gambijos, Juodkalnijos ir Makedonijos atstovais.

Tiesa, A.Bakovo svajos atkurti Rusijos imperiją Ramiajame vandenyne gali dužti. Mat jau daugiau nei dešimtmetį skamba perspėjimai, kad šis 100 tūkst. gyventojų turintis salynas greitai atsidurs po vandeniu.

Aukščiausias Kiribačio taškas yra vos pora metrų virš jūros lygio, todėl dėl klimato kaitos kylant jūros lygiui per artimiausius 50 metų gali paskęsti dauguma iš 32 Kiribačio salų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.