Amerikietis užsigeidė britų sosto: tikina esąs teisėtas monarchas

Kolorado valstijoje gyvenantis amerikietis nusprendė pranešti visam pasauliui, jog yra teisėtas Jungtinės Karalystės sosto paveldėtojas. Tiesa, iš monarchės Elizabeth II jis karūnos neketina atimti, nes lauks jos mirties.

A.V.Evansas tikisi užimti Jungtinės Karalystės sostą mirus Elizabeth II.
A.V.Evansas tikisi užimti Jungtinės Karalystės sostą mirus Elizabeth II.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Daily Telegraph“, „The Independent“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Mar 3, 2017, 8:00 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:11 PM

Vit Ridže gyvenantis amerikietis Allanas V.Evansas britų dienraščio „The Times“ puslapyje išplatino atvirą laišką, kuriame pranešė, kad yra teisėtas Anglijos karalius.

Reklamoje amerikietis Jungtinės Karalystės gyventojams pranešė, kad per 30 dienų ketina pareikalauti visų istorinių karališkosios šeimos rūmų, turtų, žemės ir titulų.

„Džiaukitės, britai, kad laisvės šviesa ir lygybė bus gerbiamos, kad demokratija ir jos vertybės bus išaukštintos, kad prie pasaulio kultūros ir istorijos daug prisidėjusi Jungtinė Karalystė vėl bus galinga.

Legenda išsipildė: iš Vakarų sugrįžta karalius“, – dramatiškame laiške rašė amerikietis.

Jis tikina esantis tiesioginis III amžių siekiančios Velso karališkosios giminės palikuonis, o jo tolimas giminaitis yra Velso karalystės įkūrėjas Cunedda Wledigas.

„Aš esu vienintelis gyvas Johno Evanso iš Aberfrau parapijos Anglesyje, kuris buvo dėl politinių priežasčių nužudytas paskutinis žinomas Velso karalius, palikuonis“, – rašė A.V.Evansas.

Tiesa, A.V.Evansas pasižadėjo nesiekti tapti karaliumi iki dabartinės Jungtinės Karalystės valdovės Elizabeth II mirties. Jis tikisi atimti sostą iš jo paveldėtojo princo Charleso.

„Toliau kęsiu istorijos neteisybę pareikšdamas savo teisę į Jungtinės Karalystės sostą ir karūną tik po Jos Didenybės mirties, kad iš didelės pagarbos neatimčiau iš dar gyvos monarchės galimybės tarnauti ir nesavanaudiškai aukotis šiai puikiai šaliai“, – savo laiške rašė amerikietis.

Tiesa, tai, regis, nėra pirmas kartas, kai A.V.Evansas mėgina įrodyti savo karališkąją kilmę.

Prieš penkerius metus amerikietis pareikalavo 1,6 kvadratinio kilometro žemės Tvigso apygardoje, Džordžijos valstijoje.

Čia esą gyveno jo protėviai, bet visus įrodymus A.V.Evansas tikino praradęs dėl 1901 m. apygardos teisme įvykusio gaisro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.