Gangsteriai gurmanai: Italijos policija pričiupo sūrio ir vyno vagis

Italijos policija išardė itin geros kokybės sūrius ir vynus vogusių nusikaltėlių tinklą. Teisėsauga iš gurmaniškų gėrybių gangsterių konfiskavo net 16 tūkst. vyno butelių, vertų 100 tūkst. eurų bei sūrių už 80 tūkst. eurų, rašo „The Local“.

40 kg sveriantis sūrio Parmigiano-Reggiano ratas yra vertas 500 eurų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
40 kg sveriantis sūrio Parmigiano-Reggiano ratas yra vertas 500 eurų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2017, 1:05 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 5:56 AM

Anksti pirmadienį ryte Italijos policininkai pričiupo niekadėjus, kurie buvo apvogę gamyklas, parduotuves ir namus Emilijos-Romanijos regione. Iš viso buvo sulaikyta 10 nusikaltėlių, tačiau vienas įtariamasis vis dar yra laisvėje.

Italijos teisėsauga operaciją „Vynas ir sūris“ pradėjo po brangaus maisto vagysčių virtinės 2015-2016 metais.

Tuo laikotarpiu buvo pavogta sūrio Parmigiano-Reggiano už 6 mln. eurų. Vienas 40 kilogramų sveriantis šio sūrio ratas yra vertas 500 eurų.

Kiekvienas sūris yra paženklinamas vandens ženklu, tačiau tikėtina, kad vagys šią saugumo priemonę apeidavo sūrius supjaustydami, o tada gabalus parduodami vietiniuose turguose.

Policija išaiškino, kad vienas gurmanų gaujos narys, kuris turėjo ryšių su žemdirbystės verslu regione, perduodavo reikiamą informaciją savo sėbrams, o jie tada surengdavo apiplėšimus.

Maisto vagiliavimas yra rimta problema Italijoje, kur parmezano sūris tampa vienu pagrindinių nusikaltėlių taikinių. Ūkininkai, kurie gamina sūrius dažnai tampa vagių aukomis, nes neturi galimybių užtikrinti saugumo.

Italijos policija pernai paskelbė planus dažniau kaimuose patruliuoti naktį bei apieškoti sunkvežimius – taip tikėtasi užkirsti kelią vagiliavimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.