Donaldo Trumpo dukra nebeturi laiko net masažams

Prezidento Donaldo Trumpo duktė Ivanka naujoje knygoje skundžiasi, kad dienotvarkėje nelieka laiko nei masažams, nei meditacijai. Tačiau tokie moters vargai daugumą verčia nusišypsoti.

I.Trump skundžiasi, kad per mažai laiko skiria sau ir malonumams.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
I.Trump skundžiasi, kad per mažai laiko skiria sau ir malonumams.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2017, 9:19 AM

JAV vadovo dukra ir patarėja naujoje knygoje skaitytojams pasakoja, kad prezidento rinkimų kampanijos metu ji turėjo persiorientuoti į „išgyvenimo režimą“ ir neturėjo pakankamai laiko meditacijai ar masažui, rašo "Lietuvos rytas", remdamasis "The Guardian".

35-erių I.Trump šią savaitę pasirodžiusioje savo antrojoje knygoje „Moterys, kurios dirba. Perrašant sėkmės taisykles“ (orig. „Women who Work. Rewriting the Rules for Success“) rašo: „Moterys, kurios dirba, yra tikros. Prireikė laiko, kol pasijutau gerai, kad realizuoju save kaip dirbančią, turinčią vaikų moterį.“

I.Trump ir jos 36 metų vyras Jaredas Kushneris, kuris sausį buvo paskirtas D.Trumpo vyriausiuoju patarėju, drauge turi tris vaikus.

Didžiąją dalį knygos Ivanka parašė prieš tėvui tampant prezidentu. Joje ji pasakoja apie rūpesčius iki rinkimų: „Intensyviausiu laiku, kaip per rinkimų kampaniją, aš persijungiau į išgyvenimo režimą: dirbau ir buvau su šeima, nieko kito nedariau.

Atvirai sakant, aš neleidau sau pasimėgauti masažu ir neskyriau laiko rūpinimuisi savimi.

Svajodavau, kad galėčiau atsikelti anksčiau ir skirti bent 20 minučių meditacijai.“

Knygoje I.Trump taip pat išreiškia nerimą dėl to, kad į ją nebus žiūrima rimtai kaip į tvirtą derybininkę, nes ji knygoje atvirai pasakoja apie savo, kaip jaunos motinos, sunkumus.

Tačiau moteris esą nori pasielgti teisingai kitų dirbančių ir vaikus auginančių motinų atžvilgiu – papasakoti tiesą.

„Ėmiau svarstyti, ar nekenkiu dirbančioms moterims neatskleisdama savo gyvenimo realybės – kad 7 val. ryto esu su chalatu, visa išsiterliojusi trintu avokadu, nes turiu mažų vaikų, – rašoma Ivankos knygoje. – Supratau, jog būtų naudinga pakeisti pasakojimą, kad ir smulkmenomis. Pavyzdžiui, sugriauti supermoters mitą paskelbiant nuotraukas, kur aš su vaikais kapstausi sode, mano plaukai surišti į arklio uodegą, o skruostas išpurvintas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.