Pasaulis sutrikęs: Donaldo Trumpo žinutė iškėlė daugybę klausimų

Socialiniame tinkle „Twitter” dažnai besireiškiantis JAV prezidentas Donaldas Trumpas apstulbino tiek savo rėmėjus, tiek kritikus. Mat jis savo „Twitter“ paskyroje paviešino nebaigtą rašyti žinutę, kuri staiga nutrūksta nežinomu žodžiu „covfefe“, rašo „The Guardian“.

 D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė neužbaigtą žinutę su klaida.<br> lrytas.lt montažas, „Twitter“ ir „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė neužbaigtą žinutę su klaida.<br> lrytas.lt montažas, „Twitter“ ir „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė neužbaigtą žinutę su klaida.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė neužbaigtą žinutę su klaida.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 31, 2017, 1:12 PM, atnaujinta May 31, 2017, 1:20 PM

Šiek tiek po vidurnakčio Vašingtono laiku (7 val. Lietuvos laiku) galingiausias žmogus Amerikoje savo „Twitter“ paskyroje parašė: „Nepaisant nuolatinio neigiamo žianiasklaidos covfefe.“ 

Tikėtina, kad prezidentas norėjo parašyti žodį „coverage“, šiuo atveju turėdamas omenyje neigiamą nušvietimą spaudoje, dėl kurio jis dažnai skundžiasi. 

Daugiausiai klausimų kelia, kodėl žinutė nebuvo baigta, kodėl ji buvo paviešinta su klaidomis ir kodėl JAV prezidentas daugiau kaip penkias valandas jos nesugebėjo pašalinti. Šie klausimai kilo daugiau nei 31 mln. socialinio tinklo „Twitter“ naudotojų, kurie seka D.Trumpo pranešimus.

Keista D.Trumpo žinute pasidalino keliasdešimt tūkstančių „Twitter“ naudotojų iki tos akimirkos, kai ji buvo pašalinta.

Nenuostabu, kad daugybė „Twitter“ internautų puolė šmaikštauti ir šaipytis iš D.Trumpo. Vieni svarstė, kad žinutė ilgą laiką nebuvo pašalinta, nes niekas iš Baltųjų rūmų darbuotojų neturi prezidento paskyros slaptažodžio.

Kiti viešai pasižadėjo, kad neketina eiti miegoti tol, kol keista žinutė nebus pašalinta iš „Twitter“ ir neatsiras jos paaiškinimas. Tuo metu žodynas „Merriam-Webster“ savo paskyroje pareiškė, kad iš viso gailėjosi patikrinęs „Twitter“.

O JAV komikė Kristina Wong pastebėjo, kad tinklalapis pavadinimu „covfefe.com“ buvo kažkieno labai greitai nupirktas po D.Trumpo žinutės. 

Komikė taip pat pašmaikštavo, kad „covfefe“ galimai buvo rusiškas žodis, kurio reikšmė yra „pasigailėkite manęs, imkite vietoje manęs mano žentą Jaredą Kushnerį“.

Aktorius Zachas Braffas juokavo, kad Baltųjų rūmų atstovas spaudai Seanas Spiceris net ir šiuo atveju ketina ginti prezidentą D.Trumpą.

„Jis pareikš: „Covfefe“ yra pats geriausias žodis pasaulyje“, – „Twitter“ rašo Z.Braffas.

Anonimiški Baltųjų rūmų pareigūnai atskleidė, kad jie stengiasi užkrauti prezidentui kaip įmanoma daugiau darbų, kad jis turėtų mažiau laiko praleisti priešais televizoriaus ekraną ir rašydamas žinutes „Twitter“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?