Australus išgąsdino vaizdas restorano vitrinoje

Vieno Australijos restorano savininkai nusprendė kiek netradiciniu būdu atkreipti dėmesį į mėsos valgymą ir gyvūnų žudymą.

Restorano „Etica“ nuotr.
Restorano „Etica“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 13, 2017, 12:06 PM

Restorane pakabinę karvės iškamšą aukštyn kojomis jie sulaukė labai dviprasmiškų atsiliepimų. Iš pirmo žvilgsnio karvė atrodo kaip tikra, todėl nemažą dalį praeivių tai išgąsdino.

Tačiau įstaigos savininkai Federico ir Melissa Pisanelli aiškino, kad taip bandė parodyti tikrąją mėsos valgymo realybę. Tačiau jų žinutę suprato ne visi.

„Sunkiai dirbome, kad apšviestume žmones apie maisto, kurį jie valgo, kilmę. Pramonė tapo industrializuota ir juda visai ne ta linkme, kokios tikisi vartotojai. Norėjome mesti iššūkį įsivaizdavimui, kad laimingos karvės rupšnoja žolę idiliškose kalvose“, – teigė restorano savininkai.

Instaliaciją restorano lankytojai apšaukė dėl žiaurumo, neišmanėliškumo ir to, kad akcija neatitinka pačio restorano vertybių.

„Jeigu tai būtų veganų restoranas, tai bent jau turėtų kažkokią prasmę. Kadangi jūsiškis ne toks, karvė čia vaizduojama tik kaip interjero puošybos elementas“, – piktinosi lankytojai restorano „Facebook“ puslapyje.

Tiesa, kiti sveikino Pisanelli šeimą, nes labai mažai restoranų gilinasi į tai, iš kur atkeliauja maistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.