Išgalvotas Vladimiro Putino mėsainis atsirūgo išspyrimu iš darbo

Rusijos valstybinė žiniasklaida džiūgavo, kad Niujorke sukurtas mėsainis Vladimiro Putino jubiliejaus proga. Bet paaiškėjus, kad tai melas, Kremlius neigė, jog šiuos gandus paskleidė valdžia.

Mėsainio restorane iš tiesų nebuvo.
Mėsainio restorane iš tiesų nebuvo.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Moscow Times“, „The Guardian“, „Lietuvos rytas“ inf.

Oct 15, 2017, 10:51 AM

Šeštadienį Rusijos prezidentui V.Putinui sukako 65 metai Ta proga Kremliaus ruporas „Russia Today“ (RT) paskelbė, kad meksikietiškas restoranas Niujorke „Lucy’s Cantina Royale“ sukūrė mėsainį, kuris svėrė 1952 gramus. Mat 1952 metais gimė V.Putinas.

„Rusijos prezidentą su gimtadieniu sveikina ne tiktai užsienio lyderiai, bet ir eiliniai piliečiai. Jie pasitelkia itin originalius būdus“, – skelbė RT.

Reportažas, kuriame kalbėjo Niujorko restorano padavėja Tamara, buvo persunktas liaupsių Rusijos lyderiui.

„Vladimiras Vladimirovičius yra nuostabus politikas ir istorinė figūra. Nusprendėme paskirti vieną metų dieną ir pagerbti V.Putiną“, – kalbėjo restorano darbuotojos.

RT panaikino reportažą, kai vienas žmogus atskleidė tiesą. Su Kremliaus propaganda kovojantis nepriklausomas žurnalistas Aleksejus Kovaliovas susisiekė su „Lucy’s Cantina Royale“ ir sužinojo, kad „Putino“ mėsainis neegzistuoja.

Tiesa, viena iš reportaže nusifilmavusių restorano darbuotojų telefonu bandė įtikinti A.Kovaliovą, kad mėsainis yra tikras, o kalbantys, kad jo nėra, iš tiesų yra nieko nesuprantantys naujokai.

„Restoranas niekada nešventė Rusijos prezidento gimtadienio ir nesiūlė „Putino“ mėsainio. Reportažo teiginiai yra melas. Moteris, kuri ten kalbėjo, pas mus iš tiesų dirba, bet vadovams melavo, kad pas mus filmuoti turėjo atlikdama universiteto užduotį“, – piktinosi restorano atstovas Seanas Ryanas.

Apsimelavusią padavėją restoranas šią savaitę jau atleido. 

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas po incidento įtikinėjo žurnalistus, kad valdžia užsiėmusi įvairiais reikalais, todėl dar nespėjo prieiti prie mėsainių.

Tiesa, D.Peskovas rado laiko pabrėžti, kad Jungtinės Karalystės įmonė „Matchless“ per V.Putino gimtadienį pristatė prezidento įkvėptą odinę striukę.

„Tai rodo milžinišką V.Putino populiarumą ir autoritetą pasaulyje“, – viršininką gyrė D.Peskovas.

Neegzistuojančio „Putino“ mėsainio incidentas sulaukė pašaipų iš Kremliaus kritikų. Pasak jų, tai puikiai rodo, kaip Maskva skleidžia propagandą.

„Ši istorija išduoda V.Putino, jo patikėtinių ir ištikimos žiniasklaidos didelį nepasitikėjimą savimi.

Jie bet kokia kaina siekia Vakarų dėmesio ir pripažinimo“, – tvirtino žurnalistas A.Kovaliovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.