Britas pasiekė Pietų ašigalį, bet atsisakė tęsti žygį per Antarktidą

Britas Benas Saundersas, per 52 dienas sukoręs daugiau kaip 1 tūkstantį kilometrų ir pasiekęs Pietų ašigalį, atsisakė tęsti žygį per Antarktidą, kurio tikslas buvo vienam pereiti visą žemyną. Tai sakoma jo pranešime, kurį penktadienį paskelbė laikraštis „The Daily Telegraph“. 

 Reuters/Scanpix nuotr. 
 Reuters/Scanpix nuotr. 
 Reuters/Scanpix nuotr. 
 Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 29, 2017, 12:18 PM

Pasak keliautojo, žygis nutraukiamas dėl maisto stygiaus. Mat dėl atšiaurių oro sąlygų jam liko per mažai maisto atsargų, kad galėtų užbaigti kelionę. Pagal apskaičiavimus, produktų užteks ne daugiau kaip 13-kai dienų, o jis dar turėtų eiti 17 dienų. Iš pradžių britas planavo įveikti visą kelią - daugiau kaip 1,6 tūkstančio kilometrų - per 65 dienas. 

B.Saundersas paskyrė žygį savo draugo pulkininko Henry Worsley atminimui - šis žuvo 2016 metais per analogišką kelionę.

„Aš pažadėjau, kad grįšiu namo sveikas ir gyvas, - cituoja B.Saundersą „The Daily Telegraph“. „Nors buvau pasiryžęs užbaigti žygį dėl jo (Worsley), esu priverstas priimti sprendimą, vadovaudamasis saugumo sumetimais“, - sakė keliautojas

Bet tokia baigtis nesumenkina B.Saunderso laimėjimų. Jis - vienintelis britas, pasiekęs Šiaurės ir Pietų ašigalius. Nuo 2001 metų keliautojas surengė 12 žygių, per kuriuos sukorė daugiau kaip 7 tūkstančius kilometrų. 

Prieš kelias dienas Pietų ašigalį pasiekė Karališkųjų gurkhų šaulių pulko leitenantas 27 metų Scottas Searsas. Šis britų kariškis tapo jauniausiu Pietų ašigalio nugalėtoju. Jis vienas per 38 dienas nuėjo 1126 kilometrus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.