Neįtikėtina naujametė kelionė taksi: tarp dviejų sostinių ir už dyką

Danus ir norvegus apstulbino vieno į taksi įsėdusio žmogaus istorija. Alkoholio padauginęs vyras į transporto priemonę įsėdo pernai Kopenhagoje, Osle išlipo jau šiemet ir bandė išvengti milžiniškos sąskaitos.

 Norvegas taksi grįžo namo iš Kopenhagos. <br> ViDA Press nuotr. 
 Norvegas taksi grįžo namo iš Kopenhagos. <br> ViDA Press nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“, ir „Lietuvos ryto“ inf.

Jan 7, 2018, 9:42 PM

Naujųjų metų išvakarėse neblaivus kaltininkas įsėdo į taksi automobilį Danijos sostinėje ir nurodė jį vežti į Norvegijos sostinę, kur jis gyvena.

Net 600 kilometrų kelionė leido keleiviui pro automobilio langą pasimėgauti trijų Skandinavijos šalių, įskaitant Švediją, peizažu.

Pirmąją 2018 metų valandą Oslo policija sulaukė skambučio iš įpykusio taksi vairuotojo dano.

„Vairuotojas pasakojo, kad keleivis išlipo iš mašinos ir nubėgo į savo butą nesumokėjęs. Mes vyrą radome, jis miegojo savo lovoje“, – pasakojo policininkas Vidaras Pedersenas.

Į ketvirtąją dešimtį įkopęs taksi keleivis anksčiau nebuvo nusikaltęs. Vyrą netrukus pažadino Oslo policija ir jis sutiko sumokėti milžinišką sumą už kelionę – apie 18 tūkst. Norvegijos kronų (maždaug 1850 eurų).

Norvegijos taksi bendrijos pirmininkas Roaras Refsethas perspėjo vairuotojus, kad jie nesutiktų leistis į tokias ilgas keliones be tam tikrų garantijų – kad nepasikartotų panašios situacijos, kai keleivis bando sprukti.

„Taksi vairuotojams labai svarbu, kad prieš pradedant ilgą kelionę būtų sumokama iš anksto: arba rezervuojant taksi automobilį, arba vos įsėdus – kreditine kortele arba grynaisiais pinigais“, – tvirtino R.Refsethas.

Nors Kopenhagoje girtą keleivį į savo automobilį įlaipinęs taksi vairuotojas gavo pinigus už itin tolimą kelionę, jo bėdos 2018 metais tęsėsi toliau.

Oslo policija socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad dano automobilį turėjo išvežti techninės pagalbos transporto priemonė.

Mat kol danas laukė pinigų priešais girto keleivio namus Osle, taksi akumuliatorius nusėdo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.