Prancūzijoje merginą pagrobę nusikaltėliai gavo neįtikėtiną išpirką

Santechnikais apsimetę nusikaltėliai pagrobė vieno inkasatorių automobilio vairuotojo dukrą ir pareikalavo, kad merginos tėvas atiduotų jiems mašinoje vežtus pinigus, penktadienį pranešė tyrėjai.

 Šis pagrobimas ir apiplėšimas įvyko ketvirtadienio vakarą netoli Prancūzijos ir Šveicarijos sienos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šis pagrobimas ir apiplėšimas įvyko ketvirtadienio vakarą netoli Prancūzijos ir Šveicarijos sienos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2018, 10:14 AM

Manoma, kad per nusikaltimą, kurio scenarijus gali būti vertas Holivudo filmo, piktadariai susižėrė daugiau kaip 20 mln. eurų.

Šis pagrobimas ir apiplėšimas įvyko ketvirtadienio vakarą netoli Prancūzijos ir Šveicarijos sienos.

Jis prasidėjo pavakare Prancūzijos pietrytiniame Liono mieste: santechnikais apsimetę du vyrai pagrobė 22 metų moterį iš jos buto, naujienų agentūrai AFP sakė vienas tyrimui artimas šaltinis.

Nukentėjusioji pasakojo tyrėjams buvusi įgrūsta į automobilį ir surišta.

Tada pagrobėjai privertė ją paskambinti savo tėvui, dirbančiam šveicarų inkasatorių bendrovei „SOS Surveillance“, gabenančiai pinigus bendrovėms ir bankams šarvuotais automobiliais. Nusikaltėliai pareikalavo, kad vyras sumokėtų išpirką.

Merginos tėvas, gyvenantis Prancūzijos pasienio mieste Anmase, šio skambučio sulaukė kartu su bendradarbiu veždamas grynųjų pinigų siuntą, sakė šaltiniai policijoje.

Vyras sutiko susitikti su pagrobėjais vienoje automobilių stovėjimo aikštelėje Šveicarijos pusėje, prie pat sienos, ir perduoti jiems inkasatorių automobilio turinį, pridūrė tyrėjai.

Šveicarų policija nurodė, kad tėvas, turėjęs važiuoti į Lozanos miestą, buvo privertas išsukti iš greitkelio ir važiuoti į sutartą vietą, kur jį pasitiko juodai apsirengę kaukėti plėšikai.

Dukra rasta pakelėje

„Ten mikroautobuso laukę keli ginkluoti vyrai privertė jį pastatyti. Tuomet jie sučiupo vairuotojus, visiškai ištuštino mikroautobusą ir paspruko tamsios spalvos „Porsche“ visureigiu“, – sakoma penktadienį paskelbtame Šveicarijos policijos pranešime.

Vienas prancūzų policijos šaltinis sakė AFP, kad automobiliu buvo vežama „nuo 20 iki 30 mln. Šveicarijos frankų (17–26 mln. eurų)“, bet Šveicarijos policijos atstovas Vo mieste atsisakė patvirtinti pinigų sumą.

Vairuotojo dukra apie 22 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku buvo rasta nenukentėjusi prie vieno kelio Liono pakraštyje.

Penktadienį ji buvo apklausta policijos. Pareigūnai nurodė, kad mergina tebėra smarkiai sukrėsta.

„Neturime priežasčių abejoti jos pasakojimu“, – sakė vienas su tyrimo eiga susipažinęs prancūzų šaltinis. Jis pridūrė, kad policija dėl šio nusikaltimo įtaria vieną gaują.

Kol kas niekas nebuvo suimtas vykdant Prancūzijos policijos vadovaujamą tyrimą. Šveicarų policija savo ruožtu paragino atsiliepti ką nors žinančius liudininkus.

Šveicarijos policija nurodė ieškanti trijų vyrų, kalbančių prancūziškai su akcentu – „galbūt iš Pietų Prancūzijos arba Šiaurės Afrikos“.

„Daug detalių lieka nepaaiškintos“, – sakė prancūzų teisėsaugos šaltinis ir pridūrė, kad šis tyrimas gali ilgai trukti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.