Uzbekijoje dviračių manija pasiekė net seseles ir ugniagesius

Vis daugiau Uzbekijos medicinos seserų ir ugniagesių sės ant dviračių, kai bus iškviesti suteikti pagalbos. Politikai įsitikinę, kad tai leis paslaugas suteikti kur kas sparčiau. O kaip dėl darbo kokybės?

Medicinos seserys gavo 22 naujus dviračius, kuriais turės vykti į iškvietimus.<br>Uzbekijos nacionalinės naujienų agentūros nuotr.
Medicinos seserys gavo 22 naujus dviračius, kuriais turės vykti į iškvietimus.<br>Uzbekijos nacionalinės naujienų agentūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

Feb 20, 2018, 11:31 AM

Uzbekijos sostinėje Taškente pradėtas projektas, pavadintas „Velopatronaž“. Jo tikslas – suteikti medicinos seserims galimybę „greitai ir kokybiškai“ suteikti paslaugas aplinkui esančių kaimų gyventojams.

Pasak Uzbekijos nacionalinės naujienų agentūros, kol kas joms išdalinti 22 dviračiai, kurie turėtų „padidinti medicinos seserų produktyvumą ir palengvinti darbą“.

Nors yra daugybė priežasčių, kodėl finansiškai apsimokėjo šiam personalui padovanoti dviračius, svarbiausias projekto tikslas – „skatinti sveiką gyvenimo būdą“.

Tiesa, medicinos seserys nėra vienintelės, kurios sėdo ant dviračių. Taip pat turėjo pasielgti ir ugniagesiai, kurie dirba įmonės „Uz-Kor“ chemijos gamykloje Uzbekijos vakaruose.

Prie rankenų jie pritvirtino raudonai žybsintį žibintą bei garsiakalbį, o prie galinio rato prikabino krepšelius įrangai: gesintuvams, žarnai, virvei ir pirmosios pagalbos rinkiniui.

Dviračio patobulinimus sumąstęs ugniagesys Sultanbekas Tangirberganovas aiškino, kad kovoje su ugnimi – daugybė vietos inovacijoms.

Jis pabrėžė, kad patobulintas dviratis yra puiki transporto priemonė greitai keliauti po gamyklos teritoriją. Nors S.Tangirberganovo kolegos kol kas dar neatsisakė įprastų ugniagesių automobilių, anksčiau pėsčiomis patruliuodavę vyrai dabar po gamyklą važinėja dviračiu.

Vis dėlto socialiniuose tinkluose besireiškiantys uzbekai nebuvo sužavėti dviračių projekto.

„Vargšės seselės. Įsivaizduokite, jei seselė į paciento namus numina su visa savo įranga. Kas toliau? Ką ji darys su dviračiu? Ar temps jį į ketvirtąjį ar net devintąjį aukštą?“ – rašo vienas internautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.