Bankrote skęstanti Italijos kompanija vėl siūdinasi dizainerių uniformas

Italijos skrydžių bendrovė „Alitalia“ norėdama sutaupyti nusprendė perrengti savo darbuotojus. Naują aprangą jiems sukurs dizainerė, nors visai neseniai palydovės gavo prašmatnias uniformas.

Šiomis uniformomis „Alitalia“ palydovės džiaugėsi vos pusantrų metų. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Šiomis uniformomis „Alitalia“ palydovės džiaugėsi vos pusantrų metų. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“ ir „Lietuvos ryto“ inf.

2018-04-01 16:18, atnaujinta 2018-04-01 16:19

Italijos skrydžių bendrovė susidūrė su finansiniais sunkumais.

Be to, kompanija siekia konkuruoti su kitomis bendrovėmis, siūlančiomis pigius skrydžius.

Todėl buvo nuspręsta taupyti ir netrukus sugalvotas būdas, kaip tai padaryti.

„Alitalia“ pasamdė dizainerės Albertos Ferretti mados namus, kad jie sukurtų skrydžių bendrovės darbuotojams naują aprangą. Tiesa, toks būdas sutaupyti atrodo gana keistai, nes pastarąjį kartą lėktuvo įgulos nariams apranga buvo siūta vos prieš 18 mėnesių.

„Speciali drabužių kolekcija sujungs eleganciją ir patogumą, kad darbuotojai, ir dirbantys ore, ir ant žemės, jaustųsi patogiai“, – paskelbė kompanija.

Teigiama, kad pakeisti dabar naudojamus žymaus italų dizainerio drabužius buvo būtina.

Be to, esą patys skrydžių bendrovės darbuotojai prašė pakeisti aprangą, nes dabartinė nelabai patogi. Naujieji drabužiai „Alitalia“ darbuotojus turėtų pasiekti kitą vasarą.

Sprendimas šį kartą taip pat pasamdyti mados namus, kad jie sukurtų skrydžių bendrovės darbuotojams aprangą, sukėlė nemažai kalbų ir kaltinimų išlaidavimu. Bet „Alitalia“ pareiškė, kad tai jai papildomai nieko nekainuos.

2016-ųjų gegužę „Alitalia“ vadovai, norėdami įkvėpti vargstančią bendrovę, pakeitė visų darbuotojų, įskaitant pilotus ir palydovus, aprangą.

Bet tai nepagelbėjo. Įmonės finansiniai rodikliai ne tik nepagerėjo, bet ir toliau blogėjo. Praėjusiais metais kompanija prarado 460 mln. eurų. Jos finansinė padėtis tapo labai nestabili.

Kompanija, kurios 49 proc. priklauso Abu Dabio įmonių grupei „Etihad“, tapo tikru akmeniu jai po kaklu.

„Etihad“ teko ne tiktai pripažinti, kad nepavyko „Alitalia“ grąžinti stiprių pozicijų, bet ir tai, jog pati pastaraisiais metais patyrė nemažai finansinių nuostolių.

Abu Dabyje įsikūrusi įmonė Italijos oro linijų akcijų paketą įsigijo 2014 m. gelbėdama pastarąją nuo bankroto. Tuomet „Etihad“ įmonių grupė žadėjo sumažinti išlaidas, pagerinti aptarnavimo kokybę ir pasinaudoti itališka kokybe bei stiliumi, kad priviliotų klientų.

Bet įgyvendinti pažadus nebuvo taip lengva. Priešingai – dėl prastos finansinės padėties buvo planuojama atleisti 1700 darbuotojų iš „Alitalia“, kuri yra didžiausia Italijos skrydžių bendrovė.

Darbuotojai kreipėsi į savo administraciją prašydami atšaukti šį planą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.