Aukso vertės melionai: japonas už jų porą paklojo 25 tūkstančius eurų

Per aukcioną Japonijoje, kur melionai laikomi statuso simboliu, pora šių aukščiausios kokybės vaisių šeštadienį buvo parduoti už rekordinę 3,2 mln. jenų (25 tūkst. eurų) sumą.

 Vaisių jis pirko kaip statuso ženklą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vaisių jis pirko kaip statuso ženklą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-26 17:03

Ekstravagantišku pirkiniu pasipuikuoti norintiems japonams ar klientų pritraukti siekiantiems parduotuvių savininkams įprasta mokėti didžiulius pinigus už sezoninius vaisius.

Pirmąją aukcionui Hokaido salos sostinės Saporo centriniame urmo turguje šiemet pateiktą Jubario melionų porą nupirko viena iš vietos vaisių pakavimo įmonių, pranešė turgaus atstovai.

Įmonės sumokėta suma, už kurią Japonijoje būtų galima įsigyti naują automobilį, viršijo prieš dvejus metus pasiektą 3 mln. jenų rekordą.

Jubario miestelyje netoli Saporo auginami melionai, kaip ir geras vynas, Japonijoje laikomi statuso simboliu ir dovanojami draugams bei kolegoms.

Aukščiausios kokybės Jubario melionai yra tobulai apvalūs, lygia, vienodai išmarginta žievele. Ant vaisiaus paliekamas T formos kotelis, o patys melionai pardavinėjami puošniose dėžutėse.

Netgi įprasti vaisiai Japonijoje yra palyginti brangūs: vienas obuolys gali kainuoti net 2,5 euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.