9-metis berniukas sužvejojo įspūdingą laimikį – beveik 40 kg svėrusį eršketą

Tenesyje vienas devynmetis neseniai tapo trečiuoju savo šeimos nariu, pagavusiu „baisingą žuvį“ – apie 36 kg svėrusį ežerinį eršketą, savo svoriu gerokai lenkusį vaiką.

 ​Tenesyje vienas devynmetis neseniai tapo trečiuoju savo šeimos nariu, pagavusiu „baisingą žuvį“ – apie 36 kg svėrusį ežerinį eršketą, savo svoriu gerokai lenkusį vaiką.<br>Soc. tinklo „Twitter“ nuotr.
 ​Tenesyje vienas devynmetis neseniai tapo trečiuoju savo šeimos nariu, pagavusiu „baisingą žuvį“ – apie 36 kg svėrusį ežerinį eršketą, savo svoriu gerokai lenkusį vaiką.<br>Soc. tinklo „Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2020, 7:49 PM, atnaujinta May 14, 2020, 7:39 AM

Coye Price'as labai norėjo didelio laimikio, jo 11 metų seseriai Caitlin anksčiau sužvejojus 18 kg paprastąjį dryžąjį ešerį, o aštuonmetei seseriai Farrah – 26 kg amerikinį šamą, antradienį per „Facebook“ paskelbė Tenesio laukinės gamtos ir išteklių agentūra.

„Coye sakydavo: „Esu ne prastesnis už šias mergaites, turiu pagauti didelę žuvį“, – laikraščiui „The Tennessean“ pasakojo berniuko tėvas Chrisas. – Taigi, jis ne tik pagavo didesnę žuvį negu jos – eršketai yra reti, ir tai dar viena įdomi detalė.“

Vos 25 kg sveriantis Coye Senojo Hikorio ežere norėjo sužvejoti šamą, bet pagavo eršketą. Jam prireikė 15 minučių, kad įkeltų žuvį į valtį, kur laimikis buvo pasvertas ir nufotografuotas. Paskui žuvis buvo paleista atgal į vandenį, pranešė leidinys.

Nykstantys ežeriniai eršketai yra vienos stambiausių ir ilgiausiai gyvenančių žuvų Tenesyje, nurodė valstijos aplinkos apsaugos agentūra.

Buvo dedamos pastangos atkurti šią rūšį, kurios individai užaugti iki 250 cm ilgio ir gyventi iki 150 metų, eršketų populiacija sumažėjus dėl tokių priežasčių kaip besaikis žvejojimas ir buveinių nykimas.

Pasak agentūros, nuo 2000 metų daugiau kaip 220 tūkst. ežerinių eršketų jauniklių buvo prileisti į Kamberlando upę ir kai kurias Tenesio upės dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.