Ne pačios maloniausios atostogos: dėl blogo atsiliepimo turistui gresia sėsti į kalėjimą

Vienos Tailando salos viešbutis pradės bylinėtis su čia atostogavusiu amerikiečiu turistu, kuriam dabar gresia iki 5 metų laisvės atėmimo bausmė, nes šis apie viešbutį internete parašė neigiamą atsiliepimą.

 Vienos Tailando salos viešbutis pradės bylinėtis su čia atostogavusiu amerikiečiu turistu, kuriam dabar gresia iki 5 metų laisvės atėmimo bausmė, nes šis apie viešbutį internete parašė neigiamą atsiliepimą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vienos Tailando salos viešbutis pradės bylinėtis su čia atostogavusiu amerikiečiu turistu, kuriam dabar gresia iki 5 metų laisvės atėmimo bausmė, nes šis apie viešbutį internete parašė neigiamą atsiliepimą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2020, 12:28 PM

„Sea View Koh Chang“ viešbučio ir amerikiečio mokytojo Wesley Barneso byla atkreipė dėmesį į Tailando kriminalinio šmeižto ir kompiuterių nusikaltimų įstatymus, kurie, aktyvistų teigimu, yra pernelyg griežti.

Viešbučio atstovai tvirtino, kad su Tailande dirbančiu W.Barnesu ketina susitikti ir išspręsti nesutarimus.

„Atrodo, kad viešbutis yra pasirengęs tartis. Aš su jais susitiksiu ir tikiuosi, kad išspręsiu šią problemą amžiams. Būtų smagu pagaliau tai palikti užnugaryje“, – kalbėjo W.Barnesas.

Policija tvirtina, kad viešbutis vyrą į teismą dėl internetinio šmeižto padavė po to, kai W.Barnesas internete parašė neigiamą atsiliepimą, nes turėjo susimokėti papildomus 500 batų (13,6 eurų) už savo atsivežto alkoholio naudojimą.

Viešbutis tvirtino, kad apie neteisingus komentarus pranešė „TripAdvisor“ svetainės administratoriams ir dalį jų pavyko ištrinti.

Tuo tarpu W.Barnesas buvo sulaikytas rugsėjo 12 dieną, tačiau paleistas po 2 dienų už užstatą.

Pagal Tailando įstatymus, jam gresia 100 tūkst. batų bauda (2,7 tūkst. eurų) arba laisvės atėmimo bausmė.

W.Barnesas gina savo komentarus ir tvirtina, kad viešbučio restorano vadybininkas su juo elgėsi agresyviai. Vyras tvirtino, kad dalies jo komentarų „TripAdvisor“ net nepaviešino.

Kompanijos atstovai tvirtina laikinai sustabdę atsiliepimų skelbimo funkciją.

„TripAdvisor“ nepritaria minčiai, kad turistai gali būti persekiojami dėl savo nuomonės reiškimo“, – tvirtino kompanijos atstovai.

Parengta pagal „Reuters“ informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.