Jungtinėje Karalystėje viena pora šiukšlių maišuose rado 400 tūkst. svarų vertės „Žvaigždžių karų“ žaislų

Viena britų pora galėjo dėkoti laimingoms žvaigždėms, kai iš mirusio kaimyno paveldėjusi šiukšlių maišų prikrautą garažą jame rado „Žvaigždžių karų“ (Star Wars) žaislų lobį už 400 tūkst. svarų (442,2 tūkst. eurų).

Vienos didžiausių pasaulyje kino franšizių atmintini daiktai, nuo Imperijos šturmo karių šalmų iki droido R2-D2 akies, aukcionuose gali rinkti įspūdingas sumas (asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vienos didžiausių pasaulyje kino franšizių atmintini daiktai, nuo Imperijos šturmo karių šalmų iki droido R2-D2 akies, aukcionuose gali rinkti įspūdingas sumas (asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2020, 10:37 AM, atnaujinta Nov 6, 2020, 10:41 AM

Pora iš Stauerbridžo centrinėje Anglijoje iš pradžių nežinojo, ką daryti su lėlių ir žvaigždėlaivių krūva, kurią jų kaimynas kaupė dešimtmečius, ketvirtadienį pranešė laikraštis „The Times“.

Sutuoktinių sūnus iškvietė aukciono pareigūną, kuris pamatė „Žvaigždžių karų“ atmintinų daiktų lobį, įskaitant nė neišpakuotas veikėjų figūrėles.

„Daug jų dėl to, kaip buvo saugomi, buvo šiek tiek sudrėkę, bet iš esmės tai geriausia mano kada nors matyta „Žvaigždžių karų“ kolekcija“, – laikraščiui sakė Chrisas Astonas (Krisas Astonas) iš „Aston's Auctioneers“.

„Sulaukėme didžiulio susidomėjimo iš viso pasaulio ir visuomet tikėjomės labai gero pardavimo“, – apie įvykusį aukcioną sakė Ch. Astonas.

„Žvaigždžių naikintojų“ klasės žvaigždėlaivio kapitonas, viena iš vos dviejų žinomų tokių figūrėlių su dar nepažeista originalia pakuote, buvo parduota už 32,5 tūkst. svarų (35,9 tūkst. eurų) įskaitant mokesčius, rašė „The Times“.

Gamintojos „Palitoy“ džavo figūrėlė – taip pat neatplėšta pakuote ir laikoma viena iš 10 dar išlikusių tokių figūrėlių – nupirkta už 27 280 svarų (30,2 tūkst. eurų).

Aštuonios filmo „Džedajaus sugrįžimas“ (Return of the Jedi) veikėjų figūrėlės, kurios 9-ajame dešimtmetyje buvo pirktos po 1,59 svaro, dabar drauge buvo parduotos už 1,4 tūkst. svarų (1,55 tūkst. eurų).

Vienos didžiausių pasaulyje kino franšizių atmintini daiktai, nuo Imperijos šturmo karių šalmų iki droido R2-D2 akies, aukcionuose gali rinkti įspūdingas sumas.

2015 metais Luko Skaivokerio lėlė, 1978-aisiais pasirodžiusi rinkoje kaip vaikų žaislas, „Sotheby's“ ir „eBay“ organizuotame aukcione buvo parduota už 25 tūkst. dolerių (21 tūkst. eurų).

Ch. Astonas sakė, kad pora iš Stauerbridžo nepaprastai apsidžiaugs nelaukta sėkme.

„Nežinau, ar jie turi kokių nors konkrečių planų, bet jausmas turi būti kaip laimėjus loterijoje“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.