Holivudo legenda S. Seagalas sieks politinės karjeros Rusijoje – žada kovą aplinkos kenkėjams

JAV aktorius, ilgametis Rusijos prezidento Vladimiro Putino gerbėjas, sako norintis sutramdyti verslą, kuris kenkia aplinkai.

JAV aktorius, ilgametis Rusijos prezidento Vladimiro Putino gerbėjas, sako norintis sutramdyti verslą, kuris kenkia aplinkai.<br>TASS/Scanpix nuotr.
JAV aktorius, ilgametis Rusijos prezidento Vladimiro Putino gerbėjas, sako norintis sutramdyti verslą, kuris kenkia aplinkai.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-05 17:22, atnaujinta 2021-06-05 21:46

Holivudo aktorius Stevenas Seagalas įstojo į politinę partiją „Teisinga Rusija“, sakė jo atstovas spaudai.

Partija buvo įkurta šių metų pradžioje, susijungus trims kairiųjų partijoms. „Teisingos Rusijos“ aljansas kontroliuoja frakciją Rusijos parlamente ir planuoja dalyvauti rugsėjo mėnesio parlamento rinkimuose.

S.Seagalas, geriausiai žinomas dėl veiksmo filmų, tokių kaip „Virš įstatymo“ ir „Sunku nužudyti“, yra Rusijos pilietis nuo 2016 m., tačiau vis dar turi JAV pilietybę.

Kokie jo politiniai tikslai?

Šeštadienio vakarėlyje kalbėdamas 69 metų aktorius teigė norintis imtis veiksmų prieš verslą, kuris kenkia aplinkai.

„Negalėdami areštuoti žmonių, jiems skiriant tiesiog baudą, jie tikriausiai uždirba daugiau pinigų gamindami aplinką teršiančius dalykus“, – sakė jis.

S.Seagalas taip pat pozavo nuotraukoms su rusų rašytoju Zakharu Prilepinu, vienu partijos lyderių. Z.Prilepinas yra žinomas dėl prisijungimo prie prorusiškų separatistų, kovojančių prieš vyriausybės pajėgas Rytų Ukrainoje. Per konfliktą, kilusi 2014 m., Rusijai aneksavus Krymą, iš viso buvo nužudyta 14 tūkst. žmonių.

S.Seagalui buvo pavesta pagerinti ryšius su JAV 2018 m., o šių metų pradžioje jis išvyko į Venesuelą pristatyti samurajaus kalavijo kovos lyderiui Nicolasui Maduro.

Parengta pagal „Deutsche Welle“ inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.