Vakarėlių siaubas: pasitelks detektyvus, kad stabdytų COVID-19 plitimą nelegaliuose pasilinksminimuose

Ieškomi privatūs detektyvai persirengs turistais ir stabdys nelegalius pasiliksminimus vakarėliais garsėjančioje Ispanijos saloje Ibisoje.

Belearų salos, tarp jų ir Ibisa, fiksavo didžiausius dviejų savaičių užsikrėtimų skaičius visoje Ispanijoje.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Belearų salos, tarp jų ir Ibisa, fiksavo didžiausius dviejų savaičių užsikrėtimų skaičius visoje Ispanijoje.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2021, 7:30 AM

Planuojama, kad apsimetėliai linksmybių dalyviai bus 30 – 40 metų amžiaus ir gerai įsimaišys į minią. Jų užduotis bus išsiaiškinti, kur ir kada vyks vakarėliai, ir nukreipti ten policiją.

Viduržemio jūros salos vadovybė taip reaguoja į naujų koronaviruso atvejų šuolį, už kurį iš dalies atsakingi gausūs vakarėliai.

„Kandidatai turi būti detektyvai, tačiau atrodyti kaip turistai, kad galėtų įsilieti į vakarėlių lankytojų minią“, – žurnalistams pasakojo salos vadovybės pavaduotojas Mariano Juanas Colomaras.

„Norime, kad infilruotieji nukreiptų policiją į vakarėlius ir taip mes galėtume sustabdyti žmones ir išvengti koronaviruso protrūkių.“

Belearų salos, tarp jų ir Ibisa, fiksavo didžiausius dviejų savaičių užsikrėtimų skaičius visoje Ispanijoje – 916 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Madingi Ibisos naktiniai klubai šiuo metu uždaryti, o barai ir restoranai turi baigti darbą 1:00 val nakties dėl koronaviruso suvaldymui skirtų apribojimų, tačiau slapti pasilinksminimai organizuojami dideliuose privačiuose namuose.

Slapti reivo vakarėliai išnaudoja spragą teisinėje sistemoje – privačiuose namuose negali būti vykdomi reidai, kol pareigūnai negavo specialaus leidimo. Taigi, policijai belieka bandyti užkirsti kelią puotoms prieš tai, kol jos įvyko.

Nelegalių vakarėlių skaičiai išaugo pastarosiomis savaitėmis. Dalyviai apie pasilinksminimo vietą įspėjami socialiniuose tinkluose likus vos pusvalandžiui iki renginio pradžios.

Pasak policijos, bilietai kainuoja apie 100 eurų. Baudos už tokių vakarėlių organizavimą Belearų salose svyruoja nuo100 tūkst. iki 300 tūkst. eurų.

Parengta pagal „Reuters“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.