Seniausia Europos moteris švenčia 118-ąjį gimtadienį

Mėgaudamasi portveino ir šokolado kokteiliu, seniausia Europos moteris penktadienį švenčia 118-ąjį savo gimtadienį. Katalikų vienuolė André, gyvenanti senelių namuose Prancūzijos Tulono mieste, daug svečių nesulauks.

Lucile Randon laikoma seniausia Europos moterimi ir antra seniausia moterimi pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lucile Randon laikoma seniausia Europos moterimi ir antra seniausia moterimi pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2022, 1:34 PM

„Nebegaliu pakęsti svečių, nebesu tokia draugiška“, - sakė ji neseniai agentūrai AFP. Senelių namų atstovas sakė, kad ordino seserį ketina aplankyti Frežius-Tulono vyskupijos arkivyskupas, vietos parlamentaras ir Tulono meras.

Lucile Randon laikoma seniausia Europos moterimi ir antra seniausia moterimi pasaulyje. Ji pergyveno du pasaulinius karus ir ispaniškąjį gripą, taip pat įveikė COVID-19 infekciją.

Vienuolė gimė 1904 metų vasario 11 dieną Pietų Prancūzijos Aleso mieste protestantų šeimoje. Tik suaugusi ji priėmė katalikybę, o būdama per 40 prisijungė prie Vincentiečių ordino. Ji daugiau kaip tris dešimtmečius dirbo ligoninėje.

Sesuo Andre yra beveik 13 mėnesių jaunesnė už seniausią žinomą pasaulio moterį. Japonei Kane Tanakai sausio pradžioje suėjo 119-a.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.