Vietname atidarytas ilgiausias pasaulyje stiklo tiltas

Vietnamas turi naują turistų traukos objektą: penktadienį atidarytas ilgiausias pasaulyje stiklo tiltas vien tik per pirmąsias tris dienas priviliojo 15 000 lankytojų.

Vietname atidarytas ilgiausias pasaulyje stiklo tiltas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vietname atidarytas ilgiausias pasaulyje stiklo tiltas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2022, 12:18 PM

„Aš pati jį išbandžiau ir labai didžiuojuosi, kad mes, vietnamiečiai, pastatėme šį tiltą“, – agentūrai dpa sakė vietos turizmo departamento atstovė. Prie 632 metrų Baltojo drakono tilto vis nusidriekia ilgos laukiančiųjų eilės, rašo laikraštis „VnExpress“.

Tiltas Moc Chau rajone nutiestas 150 metrų virš gilaus slėnio tarp dviejų kalnų. Kas išdrįso ant jo užlipti, kalbėjo apie „grandiozinį reginį“.

Institucijos jau pateikė paraišką, kad tiltas būtų įtrauktas į Gineso rekordų knygą. Iki šiol ilgiausiu pasaulyje laikytas 526 metrų ilgio stiklo tiltas Kinijos Guangdongo provincijoje, atidarytas prieš dvejus metus.

Baltojo drakono tiltą sudaro trys grūdinto stiklo sluoksniai, kuriuos pagamino viena Prancūzijos stiklo gamintoja. Ant tilto vienu metu saugiai gali būti 500 žmonių.

Naujasis traukos objektas yra turistų iš viso pasaulio pamėgtame regione maždaug už 200 km į vakarus nuo sostinės Hanojaus. Jis žinomas savo arbatos plantacijomis ir kriokliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.