Japonų buriuotojas tapo vyriausiu Ramųjį vandenyną savarankiškai perplaukusiu žmogumi

Vieną Japonijos uostą anksti šeštadienį pasiekęs 83 metų buriuotojas tapo vyriausiu žmogumi, savarankiškai perplaukusiu Ramųjį vandenyną per kelionę be jokių sustojimų.

Kenichi Horie.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kenichi Horie.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2022, 11:37 AM

Garsaus jūrų nuotykių ieškotojo Kenichi Horie atvykimas į Kijo sąsiaurį vakarų Japonijoje užbaigė du mėnesius trukusį plaukiojimą, kovą pradėtą iš vieno jachtų uosto San Fransiske.

Šis japonų buriuotojas 1962 metais, būdamas 23-ejų, tapo pirmuoju žmogumi pasaulyje, kuris vienas perplaukė Ramųjį vandenyną. Tąsyk K. Horie plaukė iš Japonijos į San Fransiską.

Jo naujausią kelionę nušvietusi viešųjų ryšių grupė nurodė, kad šeštadienį pasiekęs Japoniją K. Horie tapo seniausiu žmogumi, kirtusiu didžiausią ir giliausią mūsų planetos vandenyną per solinį plaukiojimą be jokių sustojimų.

„Tuojau kirsiu finišo liniją“, – penktadienį K. Horie parašė savo tinklaraštyje. Ankstesnes tris dienas jam teko grumtis su nepalankia vandenyno srove.

„Esu išsekęs“, – pridūrė jis.

Po 1962 metų kelionės per Ramųjį vandenyną K. Horie atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, mat japonas išplaukė nepasiėmęs paso ir faktiškai neteisėtai nusigavo į Jungtines Valstijas.

Prieš 60 metų „nuolat bijojau ir jaučiau įtampą, kad mane gali sučiupti... Mano padėtis buvo blogiausia“, balandį rašė buriuotojas.

„Tačiau šįkart viskas kitaip – mane išlydėjo daugybė žmonių, ir esu jų palaikomas per sekimo sistemas bei radijo ryšiu. Negalėčiau būti dėkingesnis“, – pažymėjo jis.

Be 1962 metų kelionės per Ramųjį vandenyną, K. Horie dar yra žinomas dėl savo solinio plaukimo aplink Žemės rutulį 1974-aisiais, o nuo 1978-ųjų iki 1982-ųjų jis apiplaukė pasaulį šiaurės–pietų kryptimi.

Jo naujausia kelionė buvo pirmoji, surengta nuo 2008 metų, kai K. Horie nuplaukė nuo Honolulu iki Kijo sąsiaurio bangų energija varomu 9,5 metro ilgio laivu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.