Žemyne vyraujant rekordiniams karščiams – kelionių tikslas maudynių fanams: įvardijo, kuri Europos šalis turi švariausią vandenį

Jei mėgstate maudytis, pamirškite plačiuosius jūrų paplūdimius – šią vasarą keliaukite į Austriją, neturinčios jokio išėjimo į vandenyną.

Beveik 98 proc. Austrijos maudyklų, t. y. vietų, kuriose žmonės reguliariai maudosi, buvo įvertintos puikiai.<br>123rf nuotr.
Beveik 98 proc. Austrijos maudyklų, t. y. vietų, kuriose žmonės reguliariai maudosi, buvo įvertintos puikiai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2022, 5:56 AM

Šioje kalnuotoje šalyje maudyklų vanduo yra švariausias Europoje, teigiama naujoje Europos aplinkos agentūros ataskaitoje.

Beveik 98 proc. Austrijos maudyklų, t. y. vietų, kuriose žmonės reguliariai maudosi, buvo įvertintos puikiai. Visoje Europoje beveik 85 proc. vandens telkinių įvertinti tokiu pat aukštu balu.

Kai pagalvojate apie Austrijos alpes, maudynės gali būti ne pirmas dalykas, kuris ateina į galvą. Tačiau neleiskite, kad pakrančių trūkumas jus atbaidytų: ši Vidurio Europos šalis gali pasigirti daugybe nuostabių smaragdinių ežerų, tarp jų ir Acheno ežeru, kurį vietiniai gyventojai vadina „Tirolio vandenynu“.

Kuriose Europos šalyse vanduo švariausias maudytis?

Daugumoje Europos šalių yra begalės maudymosi vietų, kurias EAA įvertino „puikiai“.

Maltoje, Graikijoje, Kroatijoje, Kipre, Danijoje ir Vokietijoje bent devynios iš dešimties maudyklų buvo įvertintos aukščiausiu balu.

Atostogų karštosios vietos Italija ir Ispanija taip pat surinko daugiau balų nei žemyno vidurkis – 87,9 ir 87,4 proc. vietų gavo aukščiausius įvertinimus.

Visada populiarioji Prancūzija pasirodė prasčiau – tik trys ketvirtadaliai maudyklų buvo įvertintos puikiai.

Apskritai Lenkija buvo įvertinta prasčiausiai Europoje – tik 44,5 proc. maudynių vietų gavo aukščiausią įvertinimą.

Ataskaitos autoriai įspėjo, kad kai kuriose šalyse prieš maudydamiesi turėtumėte dukart pagalvoti.

„Maudymasis maudyklose, kurių vandens kokybė prasta, gali sukelti ligas“, – rašo jie.

Tik 1,5 proc. maudyklų Europos Sąkimgoje buvo prastos kokybės, t. y. vos 332 maudyklos. Apie 45 maudyklos buvo uždarytos visam laikui po to, kai penktus metus iš eilės buvo įvertintos kaip „blogos“.

Parengta pagal "Euronews" inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.