Aukščiausia pasaulio moteris pirmą kartą skrido lėktuvu: 13 valandų praleido ant neštuvų

Aukščiausia pasaulyje moteris pirmą kartą skrido lėktuvu, padedama oro linijų bendrovės „Turkish Airlines“.

​Aukščiausia pasaulyje moteris pirmą kartą skrido lėktuvu, padedama oro linijų bendrovės „Turkish Airlines“.<br>Caters News/Scanpix nuotr.
​Aukščiausia pasaulyje moteris pirmą kartą skrido lėktuvu, padedama oro linijų bendrovės „Turkish Airlines“.<br>Caters News/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-01 16:28

Į Guinnesso rekordų knygą dėl savo 2,15 m ūgio įrašyta Rumeysa Gelgi į San Fransiską skrendantį lėktuvą įlaipinta su neįgaliojo vežimėliu, o paskui 13 valandų trukusį skrydį praleido ant specialių neštuvų.

„Turkish Airlines“ 6 lėktuvo sėdynes pavertė neštuvais, kad R.Gelgi galėtų gulėti viso skrydžio metu.

Prieš skrydį Stambulo oro uoste ji žurnalistams sakė, kad labai džiaugiasi pirmą kartą keliaudama lėktuvu ir kad šis skrydis svarbus tokiems kaip ji, kuriems reikalingi neštuvai.

25-erių metų programinės įrangos kūrėja keliauja į JAV, kad bendradarbiautų su „Guinness“ renginyje ir galėtų plėtoti savo profesinę karjerą.

„Tai bus mano pirmasis skrydis, taip pat pirmoji kelionė į užsienį. Tačiau tikiu, kad ši patirtis bus pirmoji daugeliui žmonių, ne tik man. Nes, kaip žinote, galimybė keliauti neštuvais paprastai suteikiama tik pacientams, kurie perkeliami iš vieno intensyviosios terapijos skyriaus į kitą“, – sakė R.Gelgi.

„Įprastai tai alternatyva pacientams, kurie yra nukreipiami iš vienos ligoninės į kitą ir kuriems reikia greitosios pagalbos automobilio. Tačiau kadangi dėl skoliozės, arba stuburo iškrypimo sutrikimo, negalėjau ilgai sėdėti, turėjau skristi neštuvais.“

R.Gelgi serga Veiverio sindromu – reta genetine liga, sukeliančia kaulų išsiplėtimą. Nors vaistų nuo šios būklės nėra, ja sergantys žmonės gali gyventi sveiką gyvenimą.

Ji sako, kad savo pasaulio rekordininkės titulą naudos tam, kad populiarintų šią ligą bei skleistų informaciją apie ją.

Parengta pagal „secretflying.com“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.