Italija atgaivino planą tiltu sujungti Siciliją ir žemyną

Italijos ministrų kabinetas ketvirtadienį pasirašė įsaką, kuriuo atnaujinamas seniai puoselėjamas planas pastatyti 3 200 metrų ilgio tiltą, sujungsiantį pietinę Sicilijos salą su žemynu.

Italijos ministrų kabinetas ketvirtadienį pasirašė įsaką, kuriuo atnaujinamas seniai puoselėjamas planas pastatyti 3 200 metrų ilgio tiltą, sujungsiantį pietinę Sicilijos salą su žemynu.<br>Marco Ossino nuotr.
Italijos ministrų kabinetas ketvirtadienį pasirašė įsaką, kuriuo atnaujinamas seniai puoselėjamas planas pastatyti 3 200 metrų ilgio tiltą, sujungsiantį pietinę Sicilijos salą su žemynu.<br>Marco Ossino nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2023, 2:06 PM

Šiuo įsaku Italijos vyriausybė siekia kuo greičiau atgaivinti planą pastatyti tiltą tarp Sicilijos Mesinos miesto ir Kalabrijos Italijos pusiasalio smaigalyje. Parlamentas per du mėnesius turi paversti dekretą įstatymu. Projektą siekiama patvirtinti iki 2024 m. liepos 31 d. ir iki metų pabaigos pradėti statybą, pranešė Italijos žiniasklaida.

Transporto ministras Matteo Salvini pasveikino su „istorine diena“. „Po 50 metų trukusių derybų šis ministrų kabinetas pritarė Siciliją su visa Italija ir Europa sujungsiančio tilto statybai“, – sakė jis. Tačiau penktadienį kritikai apkaltino vyriausybę „švaistant išteklius“, pranešė naujienų agentūra „Ansa“. Aplinkosaugininkai taip pat nepritaria tokiems planams dėl „itin didelės ekologinės kainos ir finansinių išlaidų“.

Apie jungtį per siaurą vandens ruožą į Mesiną svajojo dar senovės romėnai. Daugiau nei prieš 2000 metų jie pastatė tiltą iš plaustų ir statinių, bet jį sugriovė audra.

Italijos vyriausybės dešimtmečius diskutavo apie „Il Ponte sullo stretto“ projektą. Visai neseniai, 2000-aisiais, tuometinio ministro pirmininko Silvio Berlusconi vyriausybė pritarė tilto statybai, ją pradėti planuota 2006 m. ir baigti 2012-aisiais. „Šį kartą jie mūsų nesustabdys“, – sakė S. Berlusconi. Jo partija „Forza Italia“ dabar įeina į valdančiąją koaliciją. S. Berlusconi teigimu, tiltas paskatins Pietų Italijos ekonomiką

Tiltas per sąsiaurį tarp Mesinos ir Kalabrijos būtų beveik tris kartus ilgesnis už San Francisko „Aukso vartų“ tiltą ir daugiau nei kilometru ilgesnis už Didįjį Akašio sąsiaurio tiltą Japonijoje, laikomą ilgiausiu pasaulyje kabančiu tiltu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.