Moteris parduoda namą, kuriame pragyveno 102 metus: jos šeima jį nusipirko už juokingai mažą sumą

104 metų moteris parduoda namą, kuriame gyveno nuo dvejų metų, kai jos šeima jį nusipirko už 200 svarų (apie 230 eurų), pranešė „Sky news“.

104 metų moteris parduoda namą, kuriame gyveno nuo dvejų metų, kai jos šeima jį nusipirko už 200 svarų.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
104 metų moteris parduoda namą, kuriame gyveno nuo dvejų metų, kai jos šeima jį nusipirko už 200 svarų.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-25 17:22

Nancy Gifford gimė praėjus keliems mėnesiams po Pirmojo pasaulinio karo pabaigos ir 102 metus gyveno trijų miegamųjų name Somerseto miestelyje.

Dabar ji parduoda šį namą, kuriame gyveno per Antrąjį pasaulinį karą, televizijos išradimą ir Tutanchamono kapo atradimą. Jos šeima 1921 m. namą nusipirko už 200 svarų sterlingų, o dabar jis įkainotas 169 950 svarų sterlingų (apie 193 500 eurų).

Remiantis Anglijos banko infliacijos skaičiuokle, 1921 m. buvę 200 svarų sterlingų šiandien būtų verti 7750 svarų sterlingų (apie 8 800 eurų).

N. Gifford sūnus 79 metų Džonas vis dar gyvena toje gatvėje. Jis šiltai prisimena vaikystę šeimos namuose: „Kai buvau mažas, gatvėje gyveno daugybė puikių šeimų, ir visi vieni kitus pažinojome.

Vaikystė buvo fantastiška, lėkdavome per laukus, šokinėdavome per griovius, augome su tėvais, maudydavomės upėse – šiais laikais vaikai nedaro daugybės dalykų. Tais laikais dauguma mūsų amžiaus vaikų visus pažinojo, visi turėjome pravirus namus ir buvo saugu palikti duris nerakintas. Visi buvome neturtingi, bet visi buvo laimingi.“

Nekilnojamojo turto agento teigimu, namas buvo pastatytas 1882 m. ir iš pradžių jame buvo įrengtas bendras šulinys visam keliui. Kai ponia N.Gifford į jį įsikėlė būdama dvimetė, tualeto ir prausyklos patalpos buvo atviros gamtos stichijoms, o lauke ant sienos buvo pritvirtinta skardinė vonia. Vėliau ši vieta buvo uždengta ir įrengta nauja virtuvė, tačiau didžioji namo dalis išliko tokia pati.

N.Gifford lankė vietinę Glastonberio vienuolyno mokyklą, kurioje praėjusio amžiaus trečiojo dešimtmečio viduryje vaikščiodama su draugais susipažino su būsimuoju vyru Bertu.

Pora susituokė Antrojo pasaulinio karo pradžioje, 1939 m., ir susilaukė dviejų vaikų: Mary ir Johno, kuris su žmona Sue iki šiol gyvena toje pačioje gatvėje.

N. Gifford dėl sveikatos parduoda namą ir persikelia į slaugos namus netoliese esančiame Glastonberyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.