Aukcione Niujorke už rekordinę 35 mln. dolerių kainą parduotas rubinas

Aukcione Niujorke už rekordinę 34,8 mln. dolerių (32,5 mln. eurų) kainą parduotas „Estrela de Fura“ pavadintas rubinas. 55,22 karato brangakmenį įsigijo telefonu aukcione dalyvavęs neįvardijamas privatus kolekcionierius iš Artimųjų Rytų, pranešė „Sotheby‘s“ aukcionų namai. Tai didžiausia kaina, kada nors aukcione sumokėta už rubiną.

„Estrela de Fura“ rubinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
„Estrela de Fura“ rubinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 5:04 PM

Brangakmenis pernai buvo rastas vienoje Mozambiko kasyklų. Tai buvo didžiausias rubinas, kada nors pasiūlytas aukcione. Pradinė jo kaina buvo 21 mln. dolerių.

„Tai tikras gamtos stebuklas, – sakė „Sotheby‘s“ brangakmenių ekspertas Quigas Bruningas. – 10 karatų pasitaiko tikrai retai. 20 karatų yra kone unikalu. O kiekvienas daugiau kaip 50 karatų rubinas yra tik kartą per gyvenimą pasitaikantis šansas“.

Ligšiolinis rubino rekordas priklausė 25,59 karato brangakmeniui, kuris 2015 m. parduotas Ženevoje. Tada rubinas iš Mianmaro parduotas už 30,33 mln. dolerių.

Aukcione Niujorke buvo parduodamas ir rožinis deimantas „Eternal Pink“. Jis, kaip ir rubinas „Estrela de Fura“, realizuotas už 34,8 mln. dolerių. 10,57 karato brangakmenis, „Sotheby‘s“ duomenimis, yra vertingiausias violetinės–rožinės spalvos deimantas, kada nors pasiūlytas aukcione.

Rožiniai deimantai laikomi ypač trokštamais ir vertingais. Aukciono rekordas priklauso 59,60 karato „CTF Pink Star“, kuris 2017 m. Honkonge parduotas už 71,2 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.